Сега ще замръзнем: Бившият солист на Modern Talking разкритикува санкциите срещу Русия

10213
Сега ще замръзнем: Бившият солист на Modern Talking разкритикува санкциите срещу Русия
Снимка: Getty Images

Германският продуцент Дитер Болен, бивш член на поп групата Modern Talking, разкритикува европейските санкции срещу агресора Русия и си навлече сериозни критики и възмущение не само в родината си. Това пише немското издание "Фокус онлайн".

Според музиканта Запада не е трябвало да налага санкции срещу Русия заради отприщената от нея война в Украйна. Проблемите трябва да се решават на масата за преговори и всичко ще бъде различно, смята Болен. „Ако не бяхме наложили санкциите, например, и бяха седнали разумно на масата за преговори, нямаше да има нужда хората да правят всички тези глупости сега. Сега трябва да мръзнем, да правим това и онова. Всичко това е гадно", коментира музикантът.

Той е убеден, че докато европейците "ще мръзнат" тази зима, Русия ще се преориентира към Азия, където ще продава газа си на много по-висока цена. Все пак Болен добави, че е против войната и иска тя да приключи възможно най-бързо. Не желая нищо повече от това тази агресивна война да свърши, така че страданията в Украйна да свършат и всички да можем отново да живеем в мир. Аз съм категорично против войната и е погрешно да се смята, че имам политическа ориентация, каза още той.

Зеленски към Г-7: Санкциите срещу руския енергиен сектор ще ни доближат до мира (ВИДЕО)

Украинският президент Володимир Зеленски призова Г-7 и целия демократичен свят да отговорят реципрочно на Москва. „Когато Русия а...

Заради изказването си обаче Дитер Болен бе остро критикуван не само в Германия. Изданието цитира Владимир Кличко, брата на кмета на Киев Виталий Кличко, който отговори на музиканта в Туитър: „Вас, Дитер Болен, не ви ли интересува дали хората умират тук? Не ви ли пука, че Путин иска да унищожи страната ни с ракети? Не ви ли пука, че сме свидетели на геноцид срещу всичко украинско?" И добави: "Русия нападна Украйна. Как можете дори да си помислите да правите бизнес с тази страна?"

Съпредседателят на Германската социалдемократическа партия Заския Ексен също се възмути: „Колко морално покварен трябва да си, за да пренебрегнеш тази ужасяваща война, страха, страданието и смъртта, които тя причинява, заради евтини аплодисменти? И да се оплакваш от студа и всякакви глупости, които при всички случаи не те засягат, защото си супербогат?“. 

Всъщност в Германия тази зима температурата в жилищните и обществени сгради няма да е много по-ниска отпреди, така че за мръзнене едва ли може да иде реч. От септември отпада изискването за поддържане на минимално допустима температура в жилищата под наем. Така наемателите ще могат да пестят енергия, пише DM. А в обществените сгради температурата няма да превишава 19 градуса по Целзий като досега препоръчителната минимална температура бе 20 градуса - т.е. намалението съвсем няма да е драстично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Навръх 9 май: Зеленски уволни и началника на личната си охрана

Германия купува три установки HIMARS, дава ги на Украйна (ВИДЕО)

El Mundo: Украйна прави подземни военни заводи

Грета Тунберг участва в пропалестински протест в Малмьо

Зли кокошки и кучета с две опашки: Едни от най-странните партии на евроизборите

Швеция отпуска близо 30 млн. евро за отбранителните способности на Украйна

Какво да се направи първо при руска инвазия: Говори бившият командир на НАТО в Европа

Победителите във войната са чествали Деня на победата скромно, Путин направи култ от нея

След няколко дни търсене руското МВР се отказа да издирва Зеленски и Порошенко

Ердоган каза какво заплашва реда в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа