Силите за самоотбрана в Севастопол са официално сформирани

14787
Силите за самоотбрана в Севастопол са официално сформирани
Снимка: Getty Images/Guliver

Кметът на Севастопол Алексей Чалий подписа документ, с който се определят задачите, възложени на силите на народната самоотбрана на Севастопол. До подписването на това разпореждане нямаше официален нормативен документ, регламентиращ дейността на тези сили и определящ техните цели и задачи.

"С подписването на този документ се смятат за сформирани силите на народната самоотбрана на града под ръководството на общ щаб" се посочва в съобщението. Целта е да се организира съпротива срещу евентуална въоръжена атака срещу Севастопол, защита на живота , здравето и имуществото на жителите, осигуряване на свободно и безопасно провеждане на общоградския референдум, се казва също в документа.

Сред приоритетните задачи на силите за самоотбрана на Севастопол са пресичането на престъпленията и осигуряване на обществения ред по улиците, организацията на дежурства по контролно-пропускателните пунктове на входовете на града.

В съобщението се отбелязва, че силите за самоотбрана действат въз основа на Конституцията на Украйна и законите на Украйна за местно самоуправление, за милицията, Кодекса за гражданска защита на Украйна и редица подзаконови актове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com