Силни гласове от Германия за премахване на санкциите срещу Русия

3651
Силни гласове от Германия за премахване на санкциите срещу Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Зам.-председателят на германската "Свободна демократическа партия" (СвДП) Волфганг Кубицки и съпредседателят на популистката "Алтернатива за Германия" (АГ) Александър Гауланд се изказаха против санкциите, въведени от ЕС по отношение на Русия. Тази своя позиция двамата изразиха в общо интервю за вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", предаде БГНЕС.

Припомняме, че свободните демократи бяха считани за възможен партньор в бъдещото управление на България, но именно те прекъснаха преговорите за съставяне на т.нар. Коалиция Ямайка, заради различия по отношение на миграционната политика и политиката за климатичните промени.

Три сценария за "супер удар" от санкции срещу Русия

Въпросът с новите санкции на САЩ спрямо Русия става все по-горещ предвид факта, че американското министерство на финансите готви списък...

В интервюто Кубицки заяви, че знае за поне три компании, които са "фалирали заради санкциите, защото са залагали на бизнеса си в Русия". Според него ограничителните мерки не могат да спрат страна като Русия.

"Това, от което се нуждаем сега, е да се върнем отново към диалога", изтъкна в тази връзка той. От своя страна Гауланд също припомни, че още от самото си начало "Алтернатива за Германия" се противопоставя на санкциите.

По отношение на Крим Кубицки, както и лидерът на СвДП Кристиан Линднер, е убеден, че проблемите на Крим трябва да бъдат "временно оставени на заден план, а на първо място да се преместят разговорите (с Русия) за общите (ѝ) интереси" с Германия. Същевременно обаче обединението на Крим с Руската федерация, според Кубицки, е в "нарушение на международното право".

"Дали случилото се в Крим е нарушение на международното право, или не, е спорен въпрос. Смятаме, че това е следствие на погрешната политика на Запада след 1989 година“, изтъкна пък Гауланд. Той посочи, че грешката на западните страни се състои в това, че са отказали да привлекат Русия в "изграждането на новия световен ред, а вместо това са я приели за свой враг". "По този начин Русия се върна към това, което винаги е правила - започна да провежда политика, характерна за световна сила", каза съпредседателят на АГ.

Курц вярва, че само с Русия може да има мир в Европа

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц смята за целесъобразна постепенната отмяна на санкциите срещу Москва при прогрес в изпълнението на ...

В заключение той заяви, че "е в интерес на Германия да установи партньорски отношения с Руската федерация".

Съвместното интервю идва на фона на поредните оплаквания от страна на руския външен министър Сергей Лавров относно "русофобията на Запада". Според първия дипломат на Русия, който говори пред в. "Комерсант", "русофобията" сега била по-ужасна, отколкото по време на Студената война. Лавров отправи и предупреждение, че "Русия има своите "червени линии" и че някои важни политици от западните страни трябва да разберат, че тези линии не бива да се престъпват, а да бъдат уважавани, както през Студената война. Санкциите от страна на САЩ и ЕС срещу Русия министърът определи като "абсурди и неоснователни".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Арести в Англия заради смъртта на мигранти

В Русия погребаха Зеленски и Байдън, Скабеева говори с гробовен глас за ракетите ATACMS (ВИДЕО и СНИМКА)

Политическа криза: Испанският премиер мисли за оставка

Украйна конфискува активи на назначения от Русия губернатор на Запорожка област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 25.04 - Байдън подписа военната помощ, първата пратка вече е на път

Лукашенко: С Путин решаваме за ядрените оръжия - как и кога

Десетки хиляди полети имали проблеми с навигацията, подозират руска намеса

За създаване на "терористично общество": Русия арестува задочно Гари Каспаров

"Спрете лодките": Лондон с крайни мерки срещу мигрантите

Една голяма заплаха виси над Германия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа