Спад на новите случаи на коронавирус във Франция и Великобритания

3663
Спад на новите случаи на коронавирус във Франция и Великобритания
Снимка: iStock

Великобритания съобщи днес за 27 301 новозаразени с коронавируса – лек спад от вчерашния черен рекорд от 33 470 случая. Това показва правителствената статистика, цитирана от Ройтерс.

За денонощие са починали 376 души, при 563 вчера. Смъртните случаи в Обединеното кралство са общо 51 304. Страната е на първо място в мрачната статистика в Европа и пета в света след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико. Към момента са заразени над 1,3 милиона британци. По оценка на научно-консултантската група за извънредни ситуации към британския кабинет Sage (Scientific Advisory Group for Emergencies) през последната седмица епидемиологичната обстановка в страната донякъде се е подобрила. Базовият коефициент на заразяване е намалял до равнище, при което 10 заразени вече предават болестта на други 10-12 души.

Великобритания се опитва да съкрати карантинния период за пътуващите

Правителството на Обединеното кралство работи по съкращаване на текущия карантинен период за хората, пристигащи в страната, заяви в пет...

В края на втората седмица от националната карантина във Франция броят на новозаразените и приетите в болница рязко спадна, показват днешните данни на здравното министерство, цитирани от Ройтерс. То съобщи за 23 794 нови случая през последното денонощие, при 33 172 вчера и 60 486 миналия петък. Броят на хоспитализираните с коронавирус се е увеличил днес само с 24, а вчера - със 737. Пациентите в интензивно отделение са само с четирима повече, при увеличение от 96 вчера и от над 100 на ден миналата седмица. 456 човека с коронавирус са починали във френски болници за изминалите 24 часа срещу 425 през предходното денонощие. Към черната статистика бяха добавени и 476 смъртни случая в старчески домове през последните три дни. Регистрираните заразени във Франция вече са над 1 милион и 922 хиляди. 43 892 от тези хора са починали.

От началото на пандемията в Испания са били регистрирани най-малко 1 458 591 случаи на коронавирус, става ясно от данни, публикувани днес на сайта на министерството на здравеопазването, предаде ТАСС. Общият брой на починалите е 40 769. През изминалата седмица смъртните случаи са 1315. Последните данни за новозаразените са от вчера, когато са били установени 21 371 случая. От 25 октомври Испания е в режим на извънредно положение, което ще остане в сила до края на годината, пише 24 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Фицо: Словакия не подкрепя приемането на Украйна в НАТО

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 17.04 - Европа се бои да не затъне в украинското кърваво тресавище

Вархеи: ЕС скоро ще има нови членове

Чехия: Дарители са готови да купят 500 000 снаряда за Украйна

ЕС започва работа по нови санкции срещу Иран

Нови протести срещу закона по руски образец в Грузия, стигна се до сблъсъци (ВИДЕО)

Джорджа Мелони съди историк за клевета

Пожар в завод в Москва, който прави ракети за ПВО С-300 и С-400*

Грешката във възпитанието на принц Хари, за която крал Чарлз III съжалява и до днес

Папата се моли за децата, живеещи в почти робски условия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа