Сред нападателите е имало жена?

3390
Сред нападателите е имало жена?
Снимка: Gettyimages.com

Сред нападателите в парижката концертна зала „Батаклан" е имало поне една жена. Това заяви очевидец, оцелял при атаката, пред Le Parisien.

Полицейски източници съобщиха, че според очевидци част от нападателите са пристигнали с кола с белгийски регистрационен номер, което предполага външно участие, предаде КРОСС.

На стадион "Стад дьо Франс" е открит египетски паспорт

Френските органи на реда са установили самоличността на още един от терористите, извършили атентати в Париж, съобщава BFMTV. На мястот...

Военен експерт пък коментира, че начинът на действие на осемте нападатели е „добре познат на френските войници в Сахел и наподобява взимането на заложници в Близкия изток и в театъра в Москва през 2002 година".

Трима от атентаторите, които извършиха кървави атаки на шест места във френската столица Париж, са идентифицирани досега.

По отпечатъците от пръстите е установена самоличността на един от терористите, участвали в атаката срещу „Батаклан“. По предварителни данни става въпрос за гражданин на Франция. Идентифицираният е роден в парижкото предградие Куркурон. Мъжът е бил известен на френското разузнаване, но засега не се съобщава нищо за миналото му и защо е попаднал в полезрението на службите.

По намерени документи френските органи на реда са установили самоличността на още двама от атентаторите. На мястото на експлозията в стадион „Стад дьо Франс“ са открити паспорти, принадлежащи на гражданин на Египет и на сириец. Атентаторите са се самовзривили с помощта на заредени с експлозиви пояси, което затруднява тяхното разпознаване.

Атентаторите били обучени и спокойни

Млади мъже на не повече от 25 години, въоръжени с „Калашников”. Така един от оцелелите при нападенията в Париж описа терори...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com