Страх и тревогата от развитието на войната в Украйна се прокрадва в Русия

44298
Страх и тревогата от развитието на войната в Украйна се прокрадва в Русия
Снимка: Getty images

Блогърите в Русия реагираха с безпокойство на изтеклите секретни американски военни документи за войната в Украйна. Независимо от истинността на изтеклите документи, реакцията им говори за страх от бъдещи украински контраофанзиви, проникващи в руското провоенно информационно пространство. Това пише в дневния си обзор ISW – американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната.

Няколко видни руски блогъри веднага отхвърлиха валидността на документите и предположиха, че те са фалшиви. Един блогър заяви, че изтичането на документа може да е част от по-голяма украинска кампания за подвеждане на руските сили преди контранастъпление. Друг руски блогър отбеляза, че има исторически прецедент военните да разпространяват фалшива информация за планиране преди да започнат изненадващи офанзиви.

Големият въпрос: Ще продължи ли САЩ да подкрепя Украйна и след Байдън?

Въпросът дали Съединените щати ще продължат да подкрепят Украйна след изборите през 2024 г. не позволява на много европейски служители ...

ОЩЕ: Нови секретни военни документи на САЩ се появиха в интернет

Руските авиационни части променят тактиката, вероятно поради загуби на авиацията и изчерпани запаси от оръжия, съобщи украински официален представител.

Говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат съобщи, че руските авиационни части намаляват операциите си в непосредствена близост до украинските позиции и все повече разчитат на по-отдалечени авиационни удари с управляеми въздушни бомби. Игнат заяви, че руските самолети Су-35 могат да използват тези боеприпаси от повече от 50 километра от линията на съприкосновение и че украинските сили не са в състояние да прогонят руските авиационни части далеч от границите на Украйна в този диапазон. Тези модифицирани въздушни бомби вероятно са по-малко прецизни от други боеприпаси, които руските авиационни части са използвали преди това в Украйна.

Руските сили може да променят тактиката на авиацията, за да намалят риска от по-нататъшни загуби, като действат извън обсега на повечето украински системи за противовъздушна отбрана, за сметка на способността за оказване на непосредствена въздушна подкрепа.

Блинкен: Русия трябва да бъде готова за конструктивни преговори

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен смята, че Русия трябва да достигне точката, в която е готова за "конструктивни преговори". Та...

Бившият руски прокси командир и виден критичен блогър Игор Гиркин разкри на 7 април, че доброволчески батальон, който той преди това активно рекламираше, по същество е измама. Гиркин публикува гневни изказвания в Telegram на 7 април, в които твърди, че доброволческият батальон "Невски", който той рекламира през 2022 г., е разгърнат като "бригада", състояща се от три батальона и общо 1186 души персонал.

Един руски батальон обикновено се състои от около 800-900 души личен състав, така че забележката на Гиркин предполага, че ръководството на "Невски" се е опитало погрешно да представи доброволческия батальон като по-голямо формирование, като го е определило като бригада. Гиркин отбеляза, че "Невски" се е разположил на фронтовата линия край Авдиевка със силите на "усилена рота" без обещано оборудване или обучение и бързо се е оказало, че провежда скъпоструващи атаки.

Гиркин обвини командира на "Невски", че се интересува повече от "политически и търговски машинации" и предположи, че "Невски" е създаден с единствената цел да генерира печалба.

Тирадата на Гиркин срещу формирование, което той някога пламенно подкрепяше, предполага, че дори доброволческите формирования, които са високо ценени, са изправени пред проблеми с корупцията и обучението, които са ендемични за руския апарат за генериране на сили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Нидерландия иска Украйна да поразява Русия с F-16, но е нужно одобрение от САЩ

Зеленски приветства решението на САЩ за удари на руска територия

Съд в Москва отказа да се занимава с изборни машинации в полза на Путин в Кипър

Нападение с нож в Германия: Атакуваха германски политик, критик на исляма (СНИМКИ)

Глад, бой, издевателства: 2 години 24-годишна украинка е разкарвана по руските затвори (СНИМКИ и ВИДЕО)

Украинска военнопленница се събра с детето си след 2 години в плен: Разтърсващи кадри (ВИДЕО)

Без промяна: Рим не дава италиански оръжия да поразяват Русия

Уникални моменти в споразуменията за сигурност с Швеция и Исландия: Зеленски подписа документите (СНИМКИ)

Зеленски: Мирно споразумение с Путин би било капан. Той не е луд, а опасен

Западни ракети по Русия в защита на Украйна: Медведев пак заплашва с ядрено оръжие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа