Съюзниците на Меркел в Германия очакват още от канцлера за бежанците

4192
Съюзниците на Меркел в Германия очакват още от канцлера за бежанците
Снимка: Gettyimages.com

Германската управляваща коалиция не успя да реши противоречията си по отношение на политиката на страната за бежанците след днешните преговори между консерваторите на канцлера Ангела Меркел, баварските им съюзници от Християн социалния съюз на Хорст Зеехофер и социалдемократите на вицеканцлера Зигмар Габриел.

Щефан Зайберт, говорител на Меркел, заяви, че след двата кръга от преговори лидерите на партиите са се договорили разговорите им да продължат и през идната седмица, информира БГНЕС.

Само 27% от центровете ни за бежанци са запълнени

Само 27% от центровете за бежанци у нас са запълнени, сочат последните данни на Държавната агенция за бежанците, предаде БНТ. Центърът...

„Тримата лидери от коалиционните партии проведоха конструктивни разговори по всички аспекти на бежанската ситуация и ще се съберат отново в четвъртък преди конференцията на лидерите на германските провинции“, каза Зайберт. Според него те са се договорили по няколко точки, но са останали и някои други, на които все още трябва да бъдат решени, в това число въпросът с т. нар. транзитни зони – места по германската граница, откъдето мигрантите, които не отговарят на критериите за бежанци, ще бъдат връщани обратно по-бързо. Социалдемократическата партия (СДП) отхвърли това предложение, като вместо него предложи всяка една от 16-те германски провинции да създаде център за регистрация на бежанци.

Меркел свика извънредните преговори, след като баварският лидер Хорст Зеехофер я заплаши с последствия, ако не предприеме действия за ограничаването на броя на мигранти към Германия до неделя.

Въпреки че първоначално по-голямата част от германците подкрепиха Меркел в нейната политика на отворени врати спрямо мигрантите, през последните седмици все повече расте недоволството от липсата на контрол върху броя на новодошлите, оголвайки и противоречията в управляващата коалиция.

Берлин беше принуден да предприеме редица мерки за ограничаване на мигрантите през последните седмици. В това число влиза и решението да се ограничи предоставянето на убежище на представители от някои балкански държави като Косово, Черна гора и Албания, в които няма военни конфликти, както и да ускори експулсирането на мигранти, на които им е отказан статут на бежанци.

Спряха влаковете между Словения и Хърватия

Международния железопътен трафик между Словения и Хърватия отново е прекъснат, след като вчера бе подновен на няколко часа, съобщиха ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа