Тежки сражения избухнаха край украинския град Мариупол

23535
Тежки сражения избухнаха край украинския град Мариупол
Снимка: Gettyimages

Тежки сражения избухнаха в покрайнините на украинския пристанищен град Мариупол. Това се случи само няколко часа преди започването на преговорите за възможно примирие.

Серия от експлозии бяха чути в основния бастион на бунтовниците Донецк тази нощ, явно идващи от летището в града. Мариупол стана поредната гореща точка в близо петмесечния кнфликт в Източна Украйна, тъй като проруските бунтовници провеждат контраофанзива, при която завзеха земя от силите на правителството за няколко дни, информира АФП.

И бунтовниците готови да спрат огъня в Украйна

Бунтовническите републики в източна Украйна обявиха, че са готови да заповядат спиране на огъня в петък. "Готови сме на 5 септември в ...

Журналисти от агенцията съобщават за ожесточена стрелба в източната част на града, където украински милиции от доброволци атакуват редица пропускателни пунктове на бунтовниците. Украинските правителствени сили обсаждаха от няколко седмици в Донецк, най-големия град в индустриалния изток на страната. Но сега войските се изтеглят от позициите си около града заради напредването на бунтовниците.

Подновяването на сраженията става въпреки надеждите, че преговорите в беларуската столица Минск по-късно днес ще доведат до примирие, информира БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа