Темата "бежанци" започна да става ябълка на раздора в Германия

6298
Темата "бежанци" започна да става ябълка на раздора в Германия
Снимка: Getty Images/Guliver

Противоречията относно бежанската криза и начините за решаването ѝ започнаха сериозно да избуяват в Германия.

След като в шефът на втория най-голям полицейски синдикат в страната предложи да се строи ограда по границата с Австрия, координаторът по въпросите на бежанците и ръководител на администрацията на федералния канцлер на Германия Петер Алтмайер призова да се увеличи броят на депортираните от страната мигранти.

Арабист: Смъртта на афганистанския гражданин се чу повече в България, отколкото в Европа

Смъртта на афганистанския гражданин имаше по-силен резонанс в България, отколкото в Европа. Това заяви пред "Фокус" арабистът проф. Вла...

Нека се обединим и заедно да преследваме целта в кратки срокове да изселим най-малко 50% от тези, които нямат право на убежище“, каза той пред младежката организация на управляващата партия на християндемократите, предаде БГНЕС. Освен това на бежанците трябва да им бъде дадено да разберат, че те още дълго време няма да получат правото да прехвърлят семействата си в Германия, добави Алтмайер.

Той се обяви срещу поставянето на горна граница на броя на приеманите бежанци, заявявайки, че това ще бъде признание, че „ние не се справяме с проблема“. „Никой не може да се опази напълно в един по-продължителен период от време“, смята Алтмайер. Той предложи мигрантите да участват в работата по тяхното настаняване в първичните пунктове за разпределение.

Алтмайер също така отбеляза, че мигрантите трябва по-добре да бъдат интегрирани, по-конкретно да се наблегне на изучаването на немски език. Той категорично отхвърли възможността за вдигане на данъците, за да се посрещнат разходите свързани с мигрантския поток.

Междувременно искането за ограда по границата с Австрия, изказано от Райнер Вендт, беше критикувано от негов колега - заместник-председателят на друг германски полицейски синдикат (GdP) Йорг Радек. Според Радек оградата няма да реши проблема, което е доказано в исторически план. На същото мнение е и шефът на третия най-голям полицейски съюз в страната Андре Шулц.

Словенските власти са отказали да пуснат повече от 1000 бежанци

Словенските власти отказаха да пуснат повече от 1000 мигранти, пристигнали от Хърватия, тъй като дневната квота е достигната. Отчаянит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа