"Това е обявяване на война": Вълна от критики заля Хари и Меган

2167
"Това е обявяване на война": Вълна от критики заля Хари и Меган
Снимка: Getty Images

Тази седмица "Нетфликс" стартира излъчването на документалния филм "Хари и Меган". Още от трейлърите стана ясно, че тук ще бъде разказана една история, прекрачваща границата на това, което вече знаем за принц Хари и херцогиня Меган. И че двамата ще назоват и неудобните теми. "Чувствам го като мой дълг да разкажа за експлоатацията и продажността в нашите медии", казва принц Хари още в началото на 6-серийния документален филм. А Меган дори обвинява медиите, че са искали да "унищожат" връзката им.

Хари и Меган говорят не само за драматичното си отдръпване от британското кралско семейство, но и не остават длъжници на жълтата преса. Така например Хари споделя, че се страхува да не се повтори историята на майка му - принцеса Даяна. През 1997 година при опит да избяга от папараци тя претърпя тежка автомобилна катастрофа, при която загина. Хари и съпругата му Меган също неведнъж са били преследвани от пресата - и именно това е една от централните теми в сериала. За нещастие в един от трейлърите беше попаднала фалшива сцена, която внушаваше, че Меган е била тормозена от група фотографи. По-късно стана ясно, че някои от кадрите са от събития, на които Хари и Меган изобщо не са присъствали.

"Отвратени"

Още през 2021 година Хари и Меган привлякоха вниманието по цял свят, когато в телевизионно интервю пред известната американска водеща Опра Уинфри двамата обвиниха британския кралски двор в расизъм и душевна жестокост.

В кралското семейство изглежда приемат сравнително спокойно старта на документалната поредица. Твърди се, че крал Чарлз и съпругата му Камила се били "уморили" от безкрайните нападки на Хари и Меган. Но крал Чарлз и принц Уилям, пишат британските медии, били решени да се противопоставят на неверните твърдения в документалния филм. За Уилям се казва още, че му е омръзнало да приема мълчаливо вечните обвинения.

Извън двореца критиките към сериала са още по-силни. Според "Дейли мейл" приятели на Уилям и Кейт са заявили, че двамата са били "отвратени" още от първия трейлър. Те смятат, че сериалът е опит Хари и Меган да бъдат представени като жертви, а Меган дори като новата Даяна.

"Очернят семейството"

Също и в Туитър валят много критики. Потребители се гневят, че семейната кавга се разиграва пред милионна аудитория. "Ако единственият начин да си изкарвам прехраната е да очерням семейството си пред милиони хора по целия свят, бих предпочел да умра от глад", пише потребител в Туитър.

Критики предизвиква и противопоставянето на двете кралски двойки. Престолонаследникът принц Уилям и съпругата му Кейт са представени по-скоро като несимпатични и сковани хора, лишени от емоции. За разлика от Хари и Меган, които изглеждат като една много приятна, естествена и емоционална двойка.

В британското общество документалната поредица е определяна като "ненужен ритник срещу кралското семейство". Освен това голяма част от нещата, които сериалът показва, така или иначе вече били известни. Хари и Меган са обект на критики и заради това, че всъщност са искали по-малко публичност, а сега правят точно обратното. Или както пише саркастично "Дейли стар": "Отшелническата двойка споделя най-интимни моменти с 8 милиарда души".

"Обявяване на война"

Медиите във Великобритания дадоха своята оценка още преди официалния старт на документалната поредица. "Дейли мейл" я определи като "обявяване на война на кралското семейство", "Дейли експрес" попита Хари дали наистина мрази толкова силно семейството си, а "Сън" говори за "атака" с цел "саботаж" на Уилям и Кейт, които в момента се намират в САЩ за връчването на награда за опазване на климата.

Първите три епизода се излъчиха в платформата "Нетфликс" на 8 декември, а следващите ще бъдат пуснати седмица по-късно. Няма обаче да мине много време до следващия скандал: през януари 2023 година трябва да излезе автобиографичната книга на Хари, озаглавена "Spare".

 

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Бум: Руски самолет и военен склад са заличени. Сирски отчете загуби и успехи (ВИДЕО)

За първи път: Папата влезе в затвор във Венеция

Голям пожар в завод на КАМАЗ в Татарстан (ВИДЕО)

Руските провокации в Молдова се увеличават

Близко бъдеще: Русия ще печели в Украйна без да победи (ВИДЕО)

Атака по Кримския мост? Какво предвиждат дипломати и журналисти

Украинските дронове отново не почиват: Брянска област не спа тази нощ

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com