Турция и ЕС затоплят отношенията чрез споразумение за реадмисия

20469
Турция и ЕС затоплят отношенията чрез споразумение за реадмисия
Снимка: БГНЕС

Турция и Европейският съюз подписаха днес споразумение за реадмисия – то позволява на правителствата на страните-членки на ЕС да връщат обратно нелегалните емигранти, влизащи в Европа от Турция, пише вестник Zaman, цитиран от „Фокус”.

Договорката показва затопляне в отношенията между Анкара и Брюксел, които през тази година на няколко пъти се обтягаха. През лятото това се случи заради използването на груба сила от страна на турските власти при потушаването на протестите на площад „Таксим”. Тогава преговорите за членство на Турция в 28-членния блок бяха замразени за няколко месеца.   

Турция почти призна арменския геноцид

Турският външен министър Ахмет Давутоглу направи доста силно изказване по отношение на Армения и арменската история, което с право може...

В замяна на започването на преговори за безвизови пътувания, Турция подписа Споразумението за реадмисии, което я задължава да приема обратно незаконните имигранти влезли в ЕС през турска територия.

На церемония в Анкара турският външен министър Ахмет Давутоглу и еврокомисаря Сесилия Малмстрьом също така подписаха споразумение за започване на дискусии относно премахването на визовите ограничения за турците, посещаващи Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа