Украинският премиер обеща специален статут за руския език

24027
Украинският премиер обеща специален статут за руския език
Снимка: Getty Images/Guliver

В новата конституция на Украйна ще бъде предвиден специален статут за руския език. Това заяви и.д. премиер на Украйна Арсений Яценюк по време на речта си в хода на „втората кръгла” маса за национално единство в Харков, предаде украинското издание LB.ua.

В рамките на конституционните реформи ние ще дадем специален статут на руския език и езиците на националните малцинства и ще предоставим на регионите възможност за самостоятелно развитие в рамките на единната държава”, е казал Яценюк.

Фюле: Споразумението за асоцииране на Украйна може да бъде подписано на 27 юни

Комисарят на ЕС по въпросите на разширяването и европейската политика на съседство Щефан Фюле заяви, че Украйна може да подпише икономи...

В същото време стана ясно, че остава в сила обещанието на украинските власти да амнистират участниците в протести в източната части на страната, които не са извършили тежки престъпления и които се съгласят да се разоръжат, допълни Яценюк.

По думите му, хората, които не са извършили тежки престъпления и все още не са свалили оръжие, ако решат да направят това, ще бъдат амнистирани.

Той отбеляза още, че Киев настоява за изпълнение на споразумението за разрешаването на украинската криза, което бе достигнато на преговори между Украйна, Русия, ЕС и САЩ в Женева. Според него този формат е единственият приемлив формат за решаването на украинските проблеми на международно ниво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа