US списание: Принцеса Даяна е убита от хърватин

61782
US списание: Принцеса Даяна е убита от хърватин
Снимка: Getty Images / Guliver

Съществуват известни доказателства, че смъртта на британската принцеса Даяна при катастрофа в Париж през 1997 г. не е нещастен случай, макар че следователите обявиха, че нямат намерение да подновяват разследването, пише днес хърватският в. "Ютарни лист", позовавайки се американското списание "Глоуб", предаде БТА.

Противно на официалните заключения на разследването от миналата година, според които за произшествието е виновен пияният шофьор на Даяна Хенри Пол, "Глоуб" представя напълно нова теория, в която се споменава и Хърватия.

Британските военни не са замесени в смъртта на принцеса Даяна

Британската полиция изрази увереност, че Специалната военновъздушна служба (SAS, Special Air Services) на Великобритания не е замесена ...

Според американското издание самата кралица Елизабет Втора неотдавна е предала на внука си Уилям, син на Даяна, досие с резултатите от поръчано от нея частно разследване за смъртта на принцесата. За разлика от полицията, която отхвърли тезата, че Даяна е убита по поръчка на международни търговци с оръжие, разследването на кралицата е довело до по-различни изводи.

"Глоуб" твърди, че Уилям е ангажирал осемчленен екип, който скоро трябва да замине за планински район в Босна и Херцеговина, където се предполага, че се укрива някой си Борис, хърватин, който стои начело на предполагаема тричленна група убийци, ликвидирали Даяна.

Хората на Уилям ще се опитат да открият Борис, за да научат от него подробности за предполагаемия атентат и заговора, който го е предхождал. Те смятат, че мистериозният хърватин може да им каже и къде са другите двама убийци.

Наоми Уотс два пъти отказвала ролята на принцеса Даяна

Цели два пъти Наоми Уотс отказала да играе в биографичния филм „Даяна”, който е базиран на книгата „Даяна: Нейната по...

"Ютарни лист" посочва, че "Глоуб" си противоречи, защото на първа страница пише, че Борис се крие не в Босна, а в Хърватия, близо до адриатическото крайбрежие.

Според слуховете принц Уилям се бил оттеглил от армията, за да се посвети на търсенето на истината за смъртта на майка си. Той обаче никога не е потвърждавал тези слухове. Официалната версия е, че принцът, който неотдавна се ожени и стана баща, иска да се занимава с благотворителност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа