В Белгия освободиха задържаните за връзки с атентатите в Париж

3832
В Белгия освободиха задържаните за връзки с атентатите в Париж
Снимка: Getty Images

Белгийски съдия освободи без повдигнати обвинения петимата души, които бяха задържани по подозрения във връзки с атаките в Париж от миналия месец, съобщи АФП.

Властите в Брюксел са задържали двама братя и още един човек след щурм на къща в центъра на града вчера. Други двама са заловени при друго претърсване, този път в предградие, съобщават от прокуратурата .

Френската полиция арестува заподозрян за участие в атентатите в Париж

Френската полиция е арестувала мъж, за когото се предполага, че е бил замесен в атентатите от 13 ноември. Това съобщава AFP, цитирана о...

„Разследващият съдия, специализирал в терористични дела, освободи петимата, които бяха арестувани по време на операции вчера вечерта и тази сутрин след задълбочен разпит на Федералната съдебна полиция“, съобщиха в ново изявление от прокуратурата, откъдето допълват, че разследването продължава.

БГНЕС припомня, че двама от основните разпознати участници в парижките атентати, за които отговорност пое „Ислямска държава” – братята Салах и Брахим Абдеслам – се оказаха жители на брюкселския квартал Моленбек.

Там е действал и предполагаемият организатор Абделхамид Абаауд, който после бе убит при операция на френската полиция. Брахим се самовзриви във френската столица при атаките, които доведоха до смъртта на 130 души. Салах Абдеслам все още се издирва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа