Вече седем са жертвите на пламналия ферибот

14817
Вече седем са жертвите на пламналия ферибот

По последни данни жертвите на трагедията на ферибота Norman Atlantik ("Норман Атлантик") вече са седем. Спасителите са открили телата на още двама души, съобщава РИА Новости.

„Открити са още две тела, общият брой на загиналите се увеличи до 7 души”, се посочва в съобщение на италианската брегова охрана в Twitter.

И капитанът на запалилия се ферибот го напусна

Капитанът на ферибота Norman Atlantik („Норман Атлантик”) е напуснал плавателния съд. Това съобщава РИА Новости, позовавайк...

По-рано днес спасителната операция приключи. Последен ферибота напусна капитанът.

Спасените българи са общо шестима - Галин Хайтов, Красимир Естов, Р. Тодорова, С. Аргирова. В. Доспатлиев и Асен Асенов.

Доспатлиев и Асенов са на спасителния кораб „Сан Джорджо”, предстои да се разбере къде ще акостира той, заяви за БТВ българският консул в Рим Ирена Тодорова.

В същото време бреговата охрана на Гърция съобщи, че съдбата на 38 души от ферибота „Норман Атлантик” остава неизвестна.

Всички пътници от борда на ферибота са спасени, оповести Ренци

Всички пътници на борда на ферибота „Норман Атлантик” са спасени, на кораба са останали само членовете на екипажа. Това за...

„432 души са спасени, 7 са загинали. Продължава изследването на вътрешните помещения на ферибота, то се извършва от италианската брегова охрана”, заяви представител на бреговата охрана на Гърция.

На уточняващ въпрос относно съдбата на още 38 души, които според списъците трябва да са се намирали на борда на ферибота и дали те се считат за изчезнали, или загинали, представителят на бреговата охрана на Гърция заяви: „ Проучванията продължават, 423 души са спасени”.

По-рано се съобщаваше, че в момента на възникване на пожара, на борда на кораба са се намирали около 480 души пасажери и членове на екипажа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа