Виктор Орбан предложи безплатни влакове за връщане на мигрантите към Гърция и Турция

4243
Виктор Орбан предложи безплатни влакове за връщане на мигрантите към Гърция и Турция
Снимка: Getty Images / Guliver

Унгарският Виктор Орбан предложи да помогне за връщането обратно на мигранти, на които им е отказан статут на бежанци от други европейски държави, обратно в Турция или Гърция, съобщава БГНЕС.

„Ако се налага, ние сме готови да позволим на влакове, превозващи нелегални мигранти от Запада до Гърция или Турция, да преминат през нашата територия. Ние дори можем да предложим (унгарски) влакове“, каза вътрешният министър на страната Шандор Пинтер след среща със своя сръбски колега Небойша Стефанович.

Според Орбан някой е отприщил потока от икономически имигранти към Европа

Унгарският премиер разкритикува САЩ, Израел и Австралия и арабските страни заради нежеланието им да приемат сирийските бежанци. &bdquo...

Двамата посетиха контролно-пропускателния пункт Рьоске на сръбско-унгарската граница. Той беше арена на разгорещени сблъсъци между мигранти и унгарската полиция на 16 септември, ден след като Будапеща издигна ограда по границата си със Сърбия. В средата на октомври унгарското правителство затвори и границата си с Хърватия, пренасочвайки потока от мигранти към съседна Словения.

Повече от половин милион души от Сирия, Ирак, Афганистан, както и от страни от Азия и Африка са преминали през Средиземно море в опит да стигнат до Европа. Голяма част от мигрантите, намиращи се на континента, минават пристигат от Турция в Гърция, която отказва да ги регистрира. Вместо това властите в Атина организирано транспортират мигрантите до северната си граница, откъдето те по т.нар. Западнобалкански маршрут през Македония, Сърбия и Хърватия тръгват за Европа.

Днес македонският премиер Георге Иванов предупреди, че положението вместо да се подобрява то рязко се влошава. Иванов съобщи, че има дни когато в страната от Гърция влизат по 1000 души на час.

Македония не е получила никаква финансова помощ от ЕС до момента.

Как Орбан печели от кризата с бежанците

Бежанската криза се оказа добре дошла за Виктор Орбан. Цели правителства в Източна Европа му ръкопляскат шумно заради твърдия подход к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа