Военен парад по време на обстрел в Украйна

29516
Военен парад по време на обстрел в Украйна
Снимка: Gettyimages

На площад "Независимост" в Киев започна военен парад, посветен на 23-а годишнина от независимостта на Украйна. Парадът приема президентът Петро Порошенко. В него участват 1500 души от личния състав на украинските въоръжени сили в това число военнослужещи, участващи във военната операция срещу населението в Източна Украйна, както и бойна техника, по-специално бронетранспортьори и бронемашини украинско производство, системи за ПВО и ракетна артилерия, съобщават световните агенции.

Парадът е изключително критикуван, защото става на фона на кръвопролитен етнически конфликт. Властите в Киев, които контролират икономически изостаналите проевропейски западни райони, продължават войната срещу населението на богатата и индустриално развита Източна Украйна, която не желае да се интегрира с Европейския съюз. Армията на Киев е избила няколко хиляди руснаци, включително много жени и деца. В резултат на нейните действия около 1 милион души са избягали от Източна Украйна, където живеят 8 милиона руснаци и още толкова рускоговорящи.

Болница в Донецк пострада при обстрел, няма ранени

Болница е пострадала при обстрел в центъра на украинския град Донецк в неделя сутринта, предаде AFP. Служителите на засегнатото зд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа