Всеки втори работник би напуснал, ако трябва да се върне в офиса във Великобритания

7785
Всеки втори работник би напуснал, ако трябва да се върне в офиса във Великобритания
Снимка: iStock

Всеки втори работник във Великобритания би напуснал работата си, ако трябваше да се върне в офиса на петдневна работна седмица. Повечето от хората работят дистанционно и това им харесва, а и са по-продуктивни, сочи ново проучване сред предприятия във Великобритания, пише Дейли Мейл, цитиран от БГНЕС.

Дистанционната работа добавя 327 милиона паунда към икономиката на страната, и от друга страна подпомага процеса на връщане на хората по обезлюдените села. Благодарение на дистанционната работа множество британски села вече живеят втори живот, сочи проучването. Изследване на Международната работна група (IWG) и дизайнерската компания Arup установи, че икономиките в селските и крайградските райони „биха могли да генерират допълнително 327 милиона паунда годишно“ поради разкриването на "гъвкави" офиси и работни помещения за посрещане на нарастващото търсене за места за дистанционна работа.

Проучване: Много хора ще продължат да работят от дома си и след пандемията

Много хора ще продължат да работят от дома си и след пандемията. Но междувременно бизнесът обмисля цялостна реорганизация на офис площи...

Според проучването повече от 4000 нови работни места могат да бъдат създадени в подкрепа на офис работниците, които искат да намалят пътуванията си и да работят от места до дома им. Почти 50% от всички служители ще „напуснат работата си“, ако бъдат помолени да се върнат в офиса си за постоянно по пет дни в седмицата.

Марк Диксън, главен изпълнителен директор на IWG, обясни: „През последните 18 месеца видяхме, че бизнесът не само признава ползите, които дистанционната работа има за неговата производителност и рентабилност, но проучването подчертава и значението на хоумофисите за местните общности". 

Половината от анкетираните смятат, че са по-продуктивни като работят от вкъщи, особено ако са по-млади. 72% от запитаните биха отхвърлили дори и 10-процентно увеличение на заплатата, само и само да продължат да работят от вкъщи и да не бъдат притеснявани от работодателя си да се връщат присъствено в офиса. Сега вече всеки трети служител се притеснява да дели бюро с колега или да работи в помещения без разстояния между отделните бюра.

Според експерти до 30% от световния офис пазар вероятно ще бъде само от дистанционни служители до 2025 г., като тенденцията на пазара сега е да се оптимизират хоумофисите. Вместо да пътуват от селата и градските покрайнини в центъра, все повече работници ще бъдат разположени в по-малки офиси по-близо до домовете им.

С промени в Кодекса на труда: Разписват правила за работа от вкъщи

Ще бъдат разписани правила за работата от вкъщи. Това става ясно от новия вариант на Плана за възстановяване, предава Труд. Дистанцион...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Европейска директива: Трябва да дават безплатна чешмяна вода по заведенията

В Украйна трима души загинаха при опит да демонтират FPV дрон

Готов е законът, с който ЕС ще праща пари от замразени руски активи на Украйна

Първата творба на Банкси за 2024 г. разбуни духовете в Лондон (ВИДЕО)

Крим, дроновете срещу руски рафинерии и руските доброволци: Грижите за Путин (ВИДЕО)

Аварийно кацане на самолет в Родос

Измислени гласове и мъртви души за Путин: Примери да искаш (ВИДЕО и СНИМКИ)

Варшава: Замразените активи трябва да се използват за отбрана на Украйна

Шарл Мишел: Ако Европа иска мир, трябва да се готви за война

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.03 - Защо германската ракета Taurus е най-желаното от Киев оръжие?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа