За Русия с и без любов - коментари от България

2457
За Русия с и без любов - коментари от България
Снимка: Getty Images/Guliver

За Русия беше показателно да остави визитната си картичка в случая "Скрипал" – че не забравя, макар да забавя, че може да прави каквото си иска и да се засили участието в президентските избори. Това заяви един от бившите ни топдипломати Стефан Тафров в коментар за ситуацията в Русия.

Според Тафров обаче акцията по отношение на Скрипал не е постигнала друга своя цел – да разедини Запада. Той визира общото изявление на Великобритания, Франция, Германия и САЩ. Европейският съюз днес също ще излезе с такова изявление, а България също трябва да превърне позицията на Екатерина Захариева в Twitter в официална декларация, подчерта Тафров пред Нова телевизия.

Путин получи подкрепата на над 55 млн. руснаци, не забрави да говори и за Скрипал

Новият президент на Русия Владимир Путин продължи да увеличава преднината си, след като вече почти всички протоколи от избирателните се...

Това е дрънкане на оръжия от една сила, която се проваля в икономиката. Русия е едва 12-та по БВП в света, като този БВП е по-малък от този на Южна Корея и Испания. Това, с което Русия може да впечатли, е дрънкането на оръжия – на това се крепи и режимът, смята Тафров. Този конфликт влиза в конфликт с хладилника – не много руснаци имат пълни хладилници, добави той, като видя "народопсихологията" като основна причина за крайно убедителната победа на Путин. Тази страна може да се управлява само от Батюшка император, цитира Тафров думите на свой познат и уточни, че няма смисъл да се коментират избори в Русия така, както се коментират избори в истинска демокрация.

На въпрос докъде ще стигнат нещата, след като Великобритания и Русия си изгониха взаимно дипломати, Тафров отвърна, че засега всъщност реакциите са умерени. Той посочи, че сега на дневен ред във Великобритания са руските олигарси, които живеят там.

В момента няма правила на поведение така, както през Студената война. Опасностите са във виртуалното пространство, заяви Тафров, според когото там войната е до пълно овладяване.

Очевидно инициаторите на кампанията с антипутински характер не са оценили и показват едно непознаване на психологията на руската нация. Струва ми се, че оценката от този, в кавички, шпионски скандал, следва да бъде негативна. Така бившият директор на разузнаването ни ген. Кирчо Киров, който получи 15 години затвор за присвояване на държавни средства – 5 млн. лева, коментира резултата от президентските избори в Русия.

НА ЖИВО: Навални показва как всъщност се гласува в Русия (ВИДЕО + СНИМКИ)

Изборите за президент в Русия вече вървят с пълна пара, точно както и сигналите за нередности, обобщавани в личния сайт на Алексей Нава...

На въпрос кой е поръчителят, щом говорим за нарочна пропаганда, Киров отвърна, че това било опит да се върнело на Путин за руската намеса в американските президентски избори. Генералът използва и думите „т. нар. отравяне” по случая със Скрипал. Според него по отношение на Скрипал едва ли е имало масова акция за отравяне на британски граждани, каквито данни се появили в някои медии, като Киров не каза кои са тези медии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски: Украйна се нуждае от най-малко седем ПВО системи "Пейтриът" (ВИДЕО)

Макрон: Ще направя всичко възможно, за да туширам напрежението между Ливан и Израел

Как Русия разсипва електроцентралите на Украйна

С бомби и мощни атаки: Русия хвърля всички сили за Часов Яр

Една седмица в засада: Буданов разкри как е свален руския бомбардировач Ту-22 МЗ (ВИДЕО)

Шолц: Войната в Украйна може да се проточи още няколко години

Киев има право да удря военни цели в Русия: Министрите на отбраната на НАТО потвърдиха подкрепа за Украйна

Оп, грешка: Проруски сепаратисти убили американски путинист, твърди жена му

ЕС представя следващата седмица нов пакет санкции срещу Русия

Висш руски командир е сред жертвите на удар със Storm Shadow (ВИДЕО и СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа