Заради ЕС Приднестровието ще се обедини с Молдова?

3732
Заради ЕС Приднестровието ще се обедини с Молдова?

Според посланика на Румъния в Молдова Мариус Лазурка властите в непризнатата Приднестровска република изпращат „сигнали“ за това, че са готови да разпространят подписаното от Молдова Споразумение за асоциация и свободна търговия с ЕС и на своя територия, предаде Регнум.

„Има такива сигнали. Неформални са, не са публични, даже се съмнявам че скоро ще се обнародват, имайки се предвид логиката на сепаратистите. Но е ясно, че бизнес кръговете в Приднестровието се интересуват от приемането на споразумението след 1 януари 2016 г.“, отбеляза дипломатът.

40 хиляди молдовци излязоха на протест

Близо 40 хиляди молдовци излязоха на протест по улиците на столицата Кишинев. Те искат оставката на президента Николае Тимфоти и предср...

„Опитваме се да направим така, че процесът на европейската интеграция на Молдова да способства и сближаването на двата бряга на река Днестър и за преодоляването на проблемите, породени от войната от 1992 г.“, заяви Лазурка.

„Засега няма впечатляващи резултати, но милиметър след милиметър Румъния се приближава до мирното реинтегриране на Приднестровието към международно признатите граници на Молдова“, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа