Защо на Путин вече не му е до спецоперации (ВИДЕО)

30857
Защо на Путин вече не му е до спецоперации (ВИДЕО)
Снимка: Pixabay

По време на вчерашния Парад по случай Деня на победата руският президент Владимир Путин не само, че не обяви всеобща мобилизация, каквито бяха очакванията, но и нито веднъж не спомена постоянно използвания досега от Кремъл термин „специална военна операция“. Каква е причината коментира бившият депутат от руската Държавна дума Генадий Гудков в ефира на "украинската телевизия „24 канал“.

Аз отдавна не обръщам внимание на нюансите при Путин, тъй като и вчера се видя крайният му цинизъм и лицемерие – той постави цветя пред мемориалните плочи на Киев и Одеса докато в същия момент армията му бомбардираше тези градове, каза Гудков. И продължи: "Затова аз вече не обръщам внимание на това, което той казва, а единствено на онова, което пропуска да каже. Това е далеч по-важно. Защото всичко, което Путин казва, така или иначе може да се чуе в зомби пропагандата на всеки един прокремълски канал, то вече не е интересно. Но нека да видим какво Путин не каза."

Според руския политик най-важните два момента, които Путин по никакъв начин не засегна в речта си, бяха всеобщата мобилизация и залахата за ядрено оръжие.

"Путин не каза нито дума за мобилизацията – това ясно показва, че вече не смее да го направи. Това означава, че 500-600 хил. младежи, на които бе готов да раздаде оръжие, и поне част от тях да изпрати в Украйна да убиват – тези млади хора в Русия вече са започнали да се отдръпват от войната, да се разграничават от нея", каза Гудков.

ОЩЕ: Срам ме е от вас, внуци: В Русия арестуваха участник в „Безсмъртния полк“ (СНИМКА) 

"Путин не отправи този път нито една заплаха и за използване на ядрено оръжие. Познавайки неговия характер, неговата безпринципност, липса на морал и съвест, аз очаквах от него да измисли някаква нова подлост, за да спечели време и да не признае поражението, което неминуемо го очаква в Украйна. Но и това вчера го нямаше. Това показва, че руските управляващи не смеят да прибегнат до това страшно оръжие, те са изчерпали всичките си резерви и са наясно, че това би предизвикало ответен удар по тях. Чуждото разузнаване следи непрестанно местонахождението на Путин и приближените му и те добре знаят, че първият ответен удар ще бъде лично по тях", допълни политикът.

На въпроса защо Путин вчера не използва нито веднъж любимата му фраза „специална военна операция“, Генадий Гудков отговори следното:

„Аз доскоро също не разбирах защо Путин се е хванал за тази глупава фраза, въпреки че всъщност провежда мащабна пълноценна война. Но си дадох сметка, че той действително е смятал, че това ще бъде някаква кратка операция, бързо ще влезе в Киев, ще постави там своя марионетка, украинската армия ще се предаде, Зеленски ще избяга и всичко ще приключи за седмица. Мисля, че в главата му е била тази представа. И затова когато той се натъкна на съпротивата на украинските войски и на украинския народ, които смело защитават земята си, при това с пълната подкрепа на международната общност, на Путин вече не му е до спецоперации. Аз се надявам, че сега когато руската армия буквално е изправена до стената, Украйна ще получи от Запада съвременно оръжие и най-малкото ще има паритет във въздуха след като небето над Украйна бъде закрито. Тогава наистина ще видим контранастъплението на Украйна и поражението на руската армия. Тогава цялото това население в Русия, което сега изпитва някаква гордот от това, че се изтребва народа на съседна държава, ще се спихне, защото когато те ударят по муцуната, започва процесът на преосмисляне на ценностите. Тогава може би част от разума ще се върне в руското население, защото засега част от населението там е абсолютно обезумяло. А именно това поддържа агресията на Путин", заяви Генадий Гудков

ОЩЕ: Путин почва да кляка: Заповяда да бъде търсено как Русия да получава пари от "неприятелски държави" 

На въпрос на водещата защо въздушната част на военния парад на Червения площад бе отменена (официално като причина бе изтъкнато лошото време), Гудков коментира: „Струва ми се, че на тях не им е останала авиация просто – тя е или изпратена на фронта, или е на ремонт, или е заземена, защото не може да бъде вдигната във въздуха".

Според Гудков Русия просто няма кой знае какво да покаже като техника – дори т.нар. експериментални изстребители от 5-то поколение, за които руснаците говорят. По думите му американците отдавна пуснаха своите изстребители 5-то поколение и ги продават по света, същото важи и за китайците. Докато Русия продължава да се хвали, че има най-мощните, най-новите, но те все още се броят за експериментални, посочи той.

Путин почва да кляка: Заповяда да бъде търсено как Русия да получава пари от "неприятелски държави"

Руският президент Владимир Путин разпореди да бъде създадена работна група по международните плащания, чиито задачи ще включват определ...

ОЩЕ: Бен Уолъс: Всички професионални военни би трябвало да са ужасени от поведението на руската армия 

Бившият руски депутат заяви и че според него Китай в момента оказва силно възпиращо влияние на Путин по отношение на използването на ядрено оръжие. Този натиск на Китай върху Путин е добре дошъл, каза той, и добави, че в това отношение желае успех на Пекин, защото за съжаление Кремъл разбира единствено от сила.

В заключение политикът заяви, че Путин не разполага с план Б, той е имал само план А, в чийто успех е бил абсолютно убеден. Поради липса на алтернатива сега Путин ще се опита да създаде някакви квазирепублики като Херсонска народна република и на база това да обяви някаква победа. "Но дори и това няма да бъде осъществено, защото вече никой няма да му позволи подобно нещо. За Путин добър изход от войната просто няма", заключи Гудков.

ОЩЕ: Путин с обръщение към украинците по случай 77-та годишнина от Победата над нацизма

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Не радар, а гевгир: Украинските дронове са сринали мощен руски радар за 100 млн.долара

Безшумна подводница собствено производство: Украйна скоро може да я има в арсенала си (ВИДЕО)

Ритат го паднал на земята: Скандал с полицейско насилие в Русия (ВИДЕО)

Унищожиха Триполската ТЕЦ, защото имахме 0 ракети: Зеленски

Рекорд от бягащи от задължителна военна служба в Русия

Австрийка намери глава на плъх в пакет замразени зеленчуци

Гори историческата фондова борса на Копенхаген (ВИДЕО)

Руска пропагандистка предложи бесилки за недоволните в окупираните територии (ВИДЕО)

Журналистите в Гърция стачкуват

Дания и Полша обсъждат поставянето на Железен купол над Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com