Засилено полицейско присъствие във Ватикана

3292
Засилено полицейско присъствие във Ватикана
Снимка: Getty Images/Guliver

Усилено присъствие на италианските сили за сигурност се забелязва тази сутрин около Ватикана, сред множеството туристи дошли да посетят светия престол на Римокатолическата църква, предаде БГНЕС.

На площад Пий XII, между Колонадата на Бернини и Виа дела Кончилационе, който свързват река Тибър и Ватикана няколко камионетки и джипове с карабинери са позиционирани. Две коли, една синя полицейска, а другата черна на карабинерите, пред които стоят няколко униформени мъже, се намират точно пред бариерите на площад Свети Петър. По принцип сигурността за Ватикана традиционно се подсигурява от италианската държава и карабинерите са по-дискретни.

"Очевидно е, че са поискани допълнителни мерки в помощ на жандармерията и швейцарските гардове", заяви за АФП говорителят на Ватикана отец Чиро Бенедетини , който не пожела да даде повече информация.

В интервю за френския всекидневник "Ла кроа" държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин подчерта, че "Ватиканът може да е мишена заради значението на религията".

В Брюксел арестуваха осмия участник в атентатите в Париж*

Белгийската полиция е арестувала Салах Абдеслам, който бе обявен за международно издирване във връзка с извършените атентати в Париж, с...

"Възможно е да вдигнем мерките за сигурност във Ватикана и около него. Но няма да се оставим страхът да ни парализира. Това означава, че нищо не се променя в задачите на папата", заяви вторият човек във Ватикана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа