Атлетико си направи невиждано харакири срещу Леванте

9214
Атлетико си направи невиждано харакири срещу Леванте
Снимка: Getty Images/Guliver

Атлетико (Мадрид) най-сетне стъпи накриво. Уникалната победна серия на тимът на Диего Симеоне приключи срещу Леванте след загуба с 0:2. По този начин битката за титлата в Испания се завърза неимоверно. Ситуацията е следната - Атлетико е начело с 88т.(36 мача), втори е Барселона с 85 (36 мача), а трети е Реал (Мадрид) с 82 т. (34 мача). И трите отбора имат шанс за титлата, а при равни точки в края на сезона се гледат показателите в директните мачове. В тях и Атлетико, и Барселона имат предимство срещу Реал. Барселона и Атлетико се срещат в последния кръг на "Ноу Камп", а ако домакините победят, то ще имат предимство и пред "дюшекчиите".

Днес във Валенсия се потвърдиха информациите, че Леванте е бил стимулиран финансово от Реал и Барселона за да отнеме точки от Атлетико. Домакините играха пределно мобилизирано, а съдийската тройка също помогна сериозно за краха на мадридчани. Помогна и левият бек Филипе Луис, който в 7-ата минута си отбеляза безумен автогол. След корнер той бе абсолютно необезпокояван в наказателното си поле, но по много нескопосан начин прати топката в собствената си врата.

В следващите минути съдиите взеха нещата в свои ръце. Те на два пъти отсъдиха засада на Диего Коща, който излизаше сам срещу вратаря на Леванте Навас. И в двата случая решението бе грешно.

Атлетико имаше преимущество, но Леванте се бореше с всички сили, въпреки че отдавна си е осигурил място в средата на таблицата.

През второто полувреме картинката се повтори. Атлетико нападаше, а гол вкара Леванте. В 69-ата минута Давив Барал пое топката в наказателното поле и направи Куртоа безпомощен - 2:0.

Вратарят на домакините Навас направи невероятен мач и отчая Атлетико до края.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com