Байерн Мюнхен е на финал след победа снощи в Мароко

13686
Снимки: Getty Images/Guliver

Европейският шампион изигра снощи първия си двубой в Клубното световно първенство в Мароко. Немският тим бе поканен да участва директно в полуфинален двубой, където срещна китайския „Гуанджоу Евъргранд“, воден от Марчело Липи. Отборът на „Байерн Мюнхен“ кацна в Мароко с големи надежди за спечелване на турнира, което ще е допълнително самочувствие и повод за добро настроение преди предстоящите тежки двубои през следващата година. Сега те ще имат шанса да го направят.

Иначе „баварците“ започнаха доста трудно и малко стъписано двубоя, което продължи до 40-та минута, когато кандидатът за „Златната топка“, Франк Рибери, откри резултата. Само 4 минути по-късно Марио Манджукич удвои засичайки центриране на Тиаго Алкантара. Две минути след подновяване на играта през втората част Марио Гьотце заби итретото попадение във вратата на китайците, с което уби техните надежди за нещо в този двубой, което се оказа и последният гол в мача.

Дортмунд злорадстват за жребия на Байерн

Спортният директор на “Борусия Дортмунд”, Ханс-Йоаким Вацке, е доволен от жребия за елиминационната фаза в Шампионска лига....

Така в събота „Байерн Мюнхен“ ще се изправи на финала срещу победителя от двубоя Раджа Казабланка – Атлетико Минейро. Бразилският „Атлетико Минейро“ е настоящият носител на трофея от „Копа Либертадорес“, а домакините разчитат на фурор от техния „Раджа Казабланка“. Двата отбора играят тази вечер от 21:30 българско време. Загубилият ще играе срещу „Гуанджоу Евъргранд“ в събота, в двубой за 3-то и 4-то място.

Ако „Байерн Мюнхен“ завоюват и този трофей, то това ще им е петият за тази година. От началото на годината, до момента,  момчетата на Пеп Гуардиола спечелиха Бундеслигата, Купата на Германия, Шампионска лига и Суперкупата на Европа. Така в Маракеш, в събота, те ще имат шанса да завършат по запомнящ се начин тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят