Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн стартира преговори с националния селекционер на Австрия

24 април 2024, 17:33 часа • 852 прочитания

Ръководството на Байерн Мюнхен е започнало преговори с националния селекционер на Австрия Ралф Рангник. Това разкри самият той пред германското издание „90 minuten“. Както е известно, настоящият наставник на баварците Томас Тухел ще си събере багажа след края на сезона и шефовете на клуба усилено му търсят заместник.

Рангник бе категоричен, че в момента е изцяло фокусиран върху националния отбор на Австрия и представянето му на предстоящото Европейско първенство в Германия. Той все пак не отхвърли възможността да застане начело на Байерн, но сподели, че първо трябва да проведе разговори с шефовете на австрийската федерация.

„От Байерн осъществиха контакт с мен“

Ралф Рангник

„От Байерн осъществиха контакт с мен и аз веднага осведомих австрийската федерация. Ако от Байерн ми кажат: „Искаме те“, тогава ще трябва да се запитам дали аз самият искам това. В момента съм концентриран върху тима на Австрия и предстоящото Европейско първенство. С австрийската федерация имаме отношения, основани на пълно доверие“.

„Чувствам се добре тук. В момента няма причина да се занимаваме интензивно и конкретно с въпроса. Ако реша да предприема нещо друго, първо ще го обсъдя с националния тим на Австрия. Финансовата страна не играе роля за мен. Това, което ме мотивира е шансът да развивам отбор, който да бъде успешен“, каза Рангник.

Онзи ден пък се заговори, че Томас Тухел води преговори с Манчестър Юнайтед.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес