Блатер с изявление за ситуацията в Египет и премахването на плейофите

16728
Блатер с изявление за ситуацията в Египет и премахването на плейофите
Снимка: Getty Images/Guliver

Сеп Блатер каза, че ФИФА следи внимателно ситуацията в Египет и изиграването на втория плейоф срещу Гана, който трябва да бъде проведен в разклатената политически страна. Реално той ще е без значение, защото в първата среща Гана разби Египет с 6:1, но правилата гласят, че трябва да има реванш. От щаба на Гана обаче, с право се притесняват предвид нестабилността там и настояват срещата да се проведе на неутрален терен. Мачът по програма е насрочен за 19-ти ноември, а искането им, към момента, е отхвърлено. По този повод спортният министър на Гана иска спешна среща с Блатер.

По случая Блатер коментира: „Трябва да сме много деликатни, защото от щаба на Гана се притесняват, че нещо може да се случи в Египет. Наблюдаваме ситуацията в страната, там се изиграха няколко интернационални двубоя на клубно равнище, без да има проблеми, но трябва все пак да внимаваме много”.

Реал бесни на Сеп Блатер

От щаба на "Реал Мадрид" настояват за извинение от президента на ФИФА Сеп Блатер. Швейцарецът си позволи да сравни Меси и Роналдо, като...

Блатер се изказа и относно предложението, след време баражите да отпаднат. Той смята, че тази допълнителна фаза от квалификациите ощетява отборите, които отпадат, защото все пак те са работили достатъчно усърдно, за да си  извоюват втората позиция в квалификационната си група.

До момента 20 тима и домакинът Бразилия са на световните финали, а останалите 11 ще бъдат решени този месец, в мачовете от баражите. В Европа ще се играят 4 двубоя на разменен принцип, които включват най-добрите втори отбори от 9 групи в зона Европа. В Африка пък ще се играят 5 двубоя, на същия принцип, от 10 квалификационни групи и два интерконтитентални двубоя (Йордания-Уругвай и Мексико-Нова Зеландия) ще оформят финалните 11, които ще играят на Мондиал 2014 следващото лято.

„Ще бъде драматично, защото сега трябва да отстраниш някой много добър тим само в два двубоя. Естествено това е добре за телевизиите и за футболния спектакъл, но трябва да намерим начин, чрез който в края на квалификациите или да си на световно, или не. Тези баражи предлагат едно допълнително шоу, но за отпадащите е много тежко”, завършва Сеп Блатер във видео интервю за сайта на ФИФА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com