Частично е спряна работата по един от стадионите в Бразилия

26250
Частично е спряна работата по един от стадионите в Бразилия
Снимка: Getty Images/Guliver

Временно е спряна част от строителната дейност по един от стадионите, на който Англия ще играе своя първи мач срещу Италия следващото лято.

В събота на „Арена Амазония“ загина поредният работник. По случая работната дейност по най-високите части на съоражението са прекратени, докато не се осигури безопасна обстановка. Англия трябва да се изправи на този стадион срещу Италия на 14-ти юни, а поредният смъртен случай е нов удар за организаторите.

Германия изгражда своя собствена тренировъчна база за световното

Германците ще имат предимство пред своите противници, като за целта ще си изградят собствена тренировъчна база от нищото. Докато англич...

Все пак бе потвърдено, че цялостната дейност ще бъде подновена скоро. „Арена Амазония“ ще приеме още три други двубоя от Мондиал 2014. С този фатален инцидент броят на смъртните случаи по строежите на стадионите в Бразилия набъбна до пет. Едва през миналия месец загинаха други двама работници при срутване на кран. Това стана на съоражението в Сао Пауло, където ще се открие световното, а първият двубой е Бразилия – Хърватия. Последно бе оповестено, че този стадион ще бъде завършен до средата на април – по-малко от два месеца преди началото на шампионата.

„ФИФА научи за трагичния смъртен случайв събота и изпитва  дъпбока скръб. Изказваме искрените си съболезнования на семейството на загиналия човек“, се казва в изявление на централата по случай трагичния инцидент, съобщава itv.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят