Дани Алвеш се присмя на критиците: Барса бие заради съдията и губи заслужено

7029
Дани Алвеш се присмя на критиците: Барса бие заради съдията и губи заслужено
Снимка: Getty Images / Guliver

Нелепо е да се твърди, че Барселона печели благодарение на съдията, а губи заслужено, защото отборът не е играл добре. Това заяви футболистът на "блаугранас" Дани Алвеш. Той коментира бързата промяна на статуквото в Примера дивисион, която се случи в последните два кръга. Преди тях недоброжелателите на каталунците смяхата, че "златният" им период е преминал, тъй като изглеждаше невъзможно да защитят титлата си този сезон. След двете поредни победи над основния враг Реал (М) и Еспаньол обаче, букмейкърите вече слагат Барселона сред основните фаворити за титлата. Тези успехи обаче дойдоха след доста спорни съдийски решения.
 
"Ние не носим вина за решенията на рефера и не е нормално постиженията ни да се омаломажават по тази причина, ядоса се Дани Алвеш. - Почти свикнахме с тези обвинения. Те не ни засягат, а дори ни мотивират да покажем, че и без странична помощ можем да победим. След Класикото пресата коментираше нашите дузпи, а тези за Реал не бяха споменати изобщо".

Преди днешния мач с Атлетико (Мадрид) бразилецът заяви, че ако има възможност да избере кой от противниковите футболисти да стане негов съотборник в Барселона, това безспорно ще е Диего Коща, заради головете и работата, която върши в Атлетико.

"Той е страхотен играч и прави разликата в мачовете, но колективът, изграден в Атлетико (Мадрид) е по-важен от него, каза още Алвеш. - Няма нужда да се връщаме в последните три мача с Атлетико, които завършиха наравно. Това е друг мач, друг турнир в друго време. Трябва да вземем добър аванс сега, но развръзката ще дойде във втория мач".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят