ФИФА да разследва досието "Платини", поиска УЕФА

4784
ФИФА да разследва досието "Платини", поиска УЕФА
Снимка: Getty Images/Guliver

УЕФА поиска от Международната футболна федерация да разследва появата на досие с критични материали за дейността на Мишел Платини, съобщава германското издание "Велт ам Зонтаг", цитирано от БГНЕС.

Досието "Платини – скелети в шкафа" беше изпратено до медиите от централата на ФИФА с молба за публикуване. То няма автор. В досието се съдържа скандална информация за Платини, който иска да стане президент на ФИФА.

"Мога да потвърдя, че генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино е изпратил писмо с молба до генералния секретар на ФИФА Жером Валк. Ние помолихме ФИФА да разследва откъде се е появила тази информация. Обезпокоени сме от клеветническата кампания срещу президента Платини", заяви представител на УЕФА

Също така УЕФА е изпратила копие от това писмо до ръководителя на следствената палата към комитета по етика на ФИФА Корнело Борбели.

Платини е един от кандидатите за поста президент на ФИФА, която се оглавява от 1998 г. от Сеп Блатер. На 29 май той беше преизбран за нов 5-годишен мандат, побеждавайки единствения си опонент йорданския принц Али бин Ал-Хюсеин, а на 2 юли заяви, че ще подаде оставка. Изпълнителният комитет на ФИФА на свое извънредно заседание на 20 юли в Цюрих реши, че конгресът, на който ще бъде избран нов президент на организацията, ще се проведе на 26 февруари 2016 г

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com