Франция адмирира шансовете за прескачане в друга урна

9289
Франция адмирира шансовете за прескачане в друга урна
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на Френската федерация по футбол, Ноел Льо Гре, е много щастлив от решението на ФИФА, според което някой от европейските страни в урна 4 за разпределение в групите за Мондиал 2014 ще "прескочи" във втора урна.Това щяло да стане на случаен принцип, а французите се надяват на този шанс, защото едва ли не се чувстват ощетени, че квалификационната им група бе само от 5 отбора.

Така те изиграха 8 двубоя, вместо 10-те, които имаха на разположение страните в другите групи и французите останаха на по-долни позиции в ранглистата и съответно в последната урна.

Ясни са урните за жребия на Световното първенство по футбол в Бразилия

Генералният секретар на Световната федерация по футбол (ФИФА) Жером Валке обяви състава на урните за жребия за груповата фаза на Мондиа...

Решението за преместването на някой от страните в урна 4, дойде след обвиненията, че ФИФА си прави каквото й скимне, като сегашното разпределени на участниците преди жребия в петък е лишено от логика.

В 4-та урна попаднаха много силни иначе футболни нации, като освен Франция, там са и Холандия, Англия, Португалия, Италия, Хърватия, Русия, Гърция и сензацията Босна и Херцеговина. Една от тези нации ще се прехвърли в урна 2, където са Алжир, Камерун, Кот Д'Ивоар, Гана, Нигерия, Чили и Еквадо.


Пред L'Equipe Льо Гре коментира ситуацията така: "Смятам, че това е правилната посока, защото спрямо други европейски нации, ние имахме два двубоя по-малко, което саботира нареждането ни в ранглистата на ФИФА. Както знаете, аз винаги съм приветствал решенията на ФИФА. Това решение е добро, но дали ще ни донесе позитиви, ще разберем в петък".

 

Бразилски главорези обещаха „Мондиал на терора“ през лятото

Футболните запалянковци бяха предупредени да очакват „Световна купа на терора“ в лицето на бразилските криминални структури...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят