Франция преживя шок в Киев, Гърция би убедително Румъния

22845
Франция преживя шок в Киев, Гърция би убедително Румъния
Снимка: Getty Images/Guliver

През изминалата вечер се изиграха първите мачове от баражите в Европа за класиране на Световното първенство по футбол. Получиха се интересни резултати, които оставят голяма интрига за реваншите.

Украйна - Франция 2:0

Мексико и Уругвай с разгроми

Може да се каже, че Уругвай и Мексико са вече на световното по футбол в Бразилия, след като вчера разгромиха противниците си. В зона CO...

Двадесет години, след като България нанесе една от най-тежките загуби на Франция, с която ги лиши от участие на Световно първенство, сега отборът на Украйна е на път да стори същото, информира football24.bg.

Украинците победиха с 2:0 "петлите" и така ще посрещнат реванша на "Парк де Пренс" по-спокойно. Резултатът бе открит в 61-ата минута от Роман Зозуля след многоходова атака, която приспа френската защита, а в 82-ата минута Андрий Ярмоленко удвои от дузпа.

Срещата беше много динамична, като и домакините, и гостите искаха дузпа в своя полза далеч преди 82-рата минута. За французите сериозни пропуски направиха Оливие Жиру и Самир Насри, а за украинците Коноплянка не можа да се разпише, след като ударът му беше изчистен от голлинията от Дебюши.

Гърция - Румъния 3:1

В балканското дерби между Гърция и Румъния южните ни съседи взеха добър аванс преди реванша. Гърците спечелиха с 3:1.

Блатер: Катар може да си подели Мондиал 2022 с Иран

Шведът направи поредно интересно изявление. Той каза, че заедно с Катар, друг домакин на Мондиал 2022 може да бъде Иран или ОАЕ. Той из...

Актуалната голяма звезда на гръцкия футбол Константинос Митроглу откри резултата в 14-ата минута, но гостите показаха съобразителност и характер, като в 19-ата минута изравниха чрез Богдан Станчу.

Румънците още не се бяха нарадвали на попадението, когато ветеранът от ПАОК Димитриос Салпингидис в 21-ата минута отново изведе домакините напред в резултата.

През втората част гърците продължиха да бъдат по-добрия тим на терена. В 67-ата минута Константинос Митроглу се отчете с още едно попадение.

Вечерта за румънския национален отбор стана още по-кошмарна, когато между 88-ата и 90-ата минути Костин Лазар си изкара два жълти картон и респективно бе изгонен от терена.

Португалия - Швеция 1:0

Португалия взе минимален, но много скъпоценен аванс срещу Швеция. "Мореплавателите" победиха с 1:0 Златан Ибрахимович и компания. Двубоят бе равностоен, като домакините имаха лек превес.

Зидан поема националния отбор на Франция?

Легендата Зинедин Зидан поема френския национален отбор при провал на баражите, това информира football24.bg. В момента отборът се вод...

През първата част двата тима не отстъпиха от тактическите указания, като повече се обръщаше внимание на защитата. Първите няколко минути минаха под диктовката на Португалия, но освен няколко центрирания нищо сериозно не застраши вратата, пазена от Андреас Исаксон.

Шведите също отвърнаха с няколко атаки, но отбраната в "червено" се справи.

Второто полувреме ни предложи повече емоции, като двата тима се хвърлиха да търсят победата. Щастието се усмихна на по-упоритите португалци. В 82-ата минута Кристиано Роналдо засече с глава центриране на Мигел Велозо.

Исландия - Хърватия 0:0

Исландия и Хърватия завършиха 0:0 в първи бараж в зона "Европа" за място на Мондиала през следващото лято в Бразилия.

Повечето от участниците на Световното в Бразилия вече са ясни

Кой е напред, кой е на бараж - тези въпроси получиха своите отговори, след като през изминалото денонощие във всички кътчета на планета...

Двубоят бе подчинен изцяло на тактическото надлъгване. Сериозни опасности за гостите създадоха Иван Перишич и Марио Манджукич през втората част, за това спомогна и червения картон бранителя на домакините Олафур Инги Скуласон.

Реваншите на всички двубои ще се играят във вторник, 19 ноември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com