Гризман и Пайе отърваха Франция от голям срам

2248
Гризман и Пайе отърваха Франция от голям срам
Снимка: Guliver/GettyImages

Франция е първият осминафиналист на Евро 2016, след като "петлите" едва едва се добраха до 2:0 срещу Албания, благодарение на голове в края. 

Френският тим изигра много слабо първо полувреме, в което не създаде нито едно добро положение за гол. С влизането на Погба на почивката (на мястото на слабия Антони Марсиал) играта на "петлите" се подобри, но резултати не последваха. Жиняк и Гризман също влязоха на терена, а именно нападателят на Атлетико реши двубоя.

Вижте програмата на английската Висша лига за следващия сезон

В разгара на Евро 2016 от английската футболна лига официално публикуваха програмата за новия сезон във Висшата лига. Сезонът ще започ...

В 89' Адил Рами блесна с отлично центриране в пеналта, където Гризман с глава успя най-накрая да насочи топката във вратата - 1:0. Това беше и първият точен удар в мача до този момент.

В продължението пък отново блесна Димитри Пайе. Погба даде страхотен пас за Жиняк, който се забави в нападение, но все пак комбинира с Пайе. Той преодоля защитник в наказателното поле и с удар с десния крак удвои в полза на своите - 2:0.

Благодарение на двата гола, Дидие Дешан ще си спести няколко дни критики за тактиката си и титулярния си състав, като през първото полувреме Франция не изглеждаше като фаворит не само в турнира, но и в мача.

Иначе Франция се класира напред в турнира, като с точка срещу Швейцария ще спечели и първото място в групата. "Кръстоносците" са на 2-а позиция с 4 пункта, докато Румъния е с пункт на 3-о място. Албания няма спечелена точка.

Португалия се изложи на старта на Евро 2016

Кристиано Роналдо и Португалия се изложиха сериозно на старта на седмата си кампания на Европейско първенство по футбол, като стигнаха ...

Подробности вижте в Sportlive.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят