Играчите, които разочароваха на старта на Европейското по футбол

2221
Играчите, които разочароваха на старта на Европейското по футбол
Снимка: Guliver/GettyImages

Първият кръг на Европейското първенство по футбол вече се изигра и, както имаше големи отличници, попаднали в идеалния отбор на първия кръг на Евро 2020, имаше и играчи, които тотално разочароваха с представянето си, изненадвайки и фенове, и специалисти. Ето и кои са "големите грешници" от старта на шампионата до момента: 

1. Роберт Левандовски 

Големият голмайстор на Байерн Мюнхен сякаш е друг играч, когато играе на голям шампионат за Полша. След разочароващ Мондиал 2018, очакваният към него са огромни, но той отново не ги оправда. Левандовски не се движеше добре по терена, постоянно ръкомахаше към своите съотборници и пропусна най-добрите положения за своя отбор. Единственото оправдание за него е, че "дружина полска" играха с човек по-малко през последните 30 минути, но въпреки това изявите му на терена не отговарят на световната класа, която показва през последните две години. 

2. Томас Мюлер 

"Кока-кола" отговори на Роналдо за преместените бутилки

Звездата на световния футбол Кристиано Роналдо, който има огромно въздействие и милиони последователи в социалните мрежи, привлече погл...

Върнат в националния отбор по настояване на Льов, към Мюлер също имаше определени очаквания. Той възроди кариерата си в Байерн през последните два сезона, а през изминалата кампания беше асистент №1 в Бундеслигата. Срещу Франция обаче едва ли някой, гледал срещата, е запомнил Мюлер с каквото и да е. Германия почти не създаде положения, а Мюлер беше по-скоро наблюдател, отколкото участник в мача. 

3. Двойката Союнчу - Демирал 

Мерих Демирал вкара първия гол на Евро 2020, но за негово огромно съжаление попадението му се оказа във вратата на Турция. На теория централната двойка защитници на Турция трябва да е една от най-добрите на шампионата, като Чаглар Союнчу е лидер на защитата на Лестър, докато Демирал натрупа сериозен опит в Ювентус под наставленията на играчи като Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини. Двамата обаче бяха сред най-слабите за "полумесеците", а италианското нападение ги направи "разногледи" през пълните 90 минути на срещата. 

4. Гжегож Криховяк

Да извършиш цинично нарушение, когато вече имаш жълт картон, и то без видима опасност съперникът да отбележи, е равносилно на футболно самоубийство. Криховяк направи точно това, получи червен картон и обрече Полша срещу Словакия. Левандовски може и да игра слабо, но най-голямата причина за поражението е именно Криховяк, който и докато беше на терена не блестеше с добри отигравания. 

5. Хари Кейн 

Невероятен гол от центъра вдъхнови Чехия за победа над Шотландия (ВИДЕО)

Чехия стартира успешно участието си на Европейското първенство по футбол, след като надигра Шотландия с 2:0 в двубой от група D на шамп...

Англия може и да спечели откриващия си двубой срещу Хърватия, но играта на Кейн не беше никак добре. Нападателят изглежда уморен, не се движеше добре на терена, рядко участваше в атаките на своите, даде едва 11 точни подавания и направи непростим пропуск. Продукцията на капитана на Англия трябва да е далеч по-солидна, ако "трите лъва" искат да постигнат нещо значимо на Евро 2020. 

Кои са останлите играчи, които не се представиха на ниво - четете в Sportlive.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Олимпиакос е на 1/2-финал след дузпи! Млад вратар съкруши Фенербахче (ВИДЕО)

Десподов е аут от европейските турнири, световен шампион отново вбеси фенове (ВИДЕО)

Ливърпул и Милан са аут от Лига Европа, Леверкузен мечтае за требъл (ВИДЕО)

Петкратен шампион на Германия вади милиони за нападател на Лудогорец

Прозяващият се Анчелоти към Белингам: Излез на терена и ме развълнувай

Спорт по телевизията днес - 18 април 2024 г.

Реал Мадрид детронира Сити! "Белите" надделяха след дузпи в гладиаторската битка (ВИДЕО)

Шампионски манталитет: Байерн Мюнхен спечели битката с Арсенал и продължава напред (ВИДЕО)

Безпрецедентно: Германия може да излъчи 6 отбора в Шампионска лига!

Спорт по телевизията днес - 17 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com