Исторически срам за Манчестър Юнайтед в Гърция

43167
Исторически срам за Манчестър Юнайтед в Гърция

Уейн Рууни, Робин Ван Перси и компания бяха унижени от Олимпиакос в първия 1/8-финал от Шампионската лига, тимът от Пирея би с 2:0

 

Юнайтед пак излъга Кристъл Палас след съдийско побутване

Манчестър Юнайтед победи Кристъл Палас с 2:0 като гост в последния мач от днешната програма на 27-ия кръг на английската Висша лига.И д...

Исторически срам беше принуден да изживее английският колос Манчестър Юнайтед в Гърция. Отборът на Дейвид Мойс загуби първия мач от 1/8-финалите в Шампионската лига срещу Олимпиакос в Пирея с 0:2. Попаденията за домакините отбелязаха Алехандро Домингес в 37-ата минута и Джоел Кемпбъл в 55-ата.

Двубоят започна с очакван домакински натиск, който не доведе до никакви сериозни опасности пред вратата на Де Хеа. Гостите изравниха играта и постепенно взеха инициативата. До опасности пред двете врати обаче съперниците така и не стигнаха. Полувремето отиваше към края, когато сякаш от нищото домакините откриха резултата. Маниатис стреля към вратата на Де Хеа от далечна дистанция, топката в последния момент се отклони в крака на аржентинеца Алехандро Домингес и влетя в мрежата на слисания Де Хеа, който беше избрал друга позиция и само изгледа безпомощно как кълбото спира в мрежата му. Полувремето завърши при резултат 1:0 в полза на Олимпиакос.

Очакванията Манчестър Юнайтед да стигне бързо до обрат през втората част се сгромолясаха едва десет минути след началото й, когато костариканският национал Джоел Кемпбъл удвои резултата с мощен удар извън наказателното поле.

Олимпиакос заигра още по-вдъхновено след второто попадение, докато гостите изглеждаха безпомощни да обърнат негативния развой на срещата. В 66-ата минута резултатът можеше да стане класически, след като нигериецът Майкъл Олайтан стреля много опасно отдясно на вратата.

Постно нулево реми между Арсенал и Юнайтед

Отборите на Арсенал и Манчестър Юнайтед завършиха 0:0 в дербито от 26-и кръг на английската Висша лига, предаде БГНЕС. Мачът се игра ...

Десет минути преди края Робин Ван Перси пропиля отлична възможност да намали резултата. Той беше намерен в наказателното поле след атака по фланга, финтира бранител, излезе на добра позиция за стрелба, но ударът му мина над гредата. С наближаването на края на двубоя Олимпиакос затори играта. Футболистите на домакините се бранеха самоотвержено, за да запазят вратата си чиста. Късметът беше на страната на гърците в 87-ата минута, когато Ван Перси се размина на сантиметри с топката в наказателното поле. Натискът на Юнайтед се засилваше, но така и не даде резултат.

За "червените дяволи" Шампионската лига е един от последните шансове да спасят сезона си от провал, след като вече нямат надежда за титлата във Висшата лига. Евентуално отпадане на 1/8-финалите би било истинска катастрофа за отбора на Дейвид Мойс и всички фенове на Манчестър Юнайтед. Крайното 2:0 в Пирея дава надежди на гърците преди реванша в Манчестър. Ответният мач е след две седмици на "Олд Трафорд" в Англия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com