Манчестър Сити смаза Арсенал в невиждано голово шоу

18682
Снимки: Getty Images/Guliver

В истински спектакъл се превърна дербито от 15-ия кръг на Висшата лига между „Манчестър Сити” и „Арсенал”. Гражданите спечелиха с 6:3 и така не позволиха на артилеристите да дръпнат напред в класирането, като освен всичко друго за „Арсенал” предстои тежка Коледа с неприятни съперници.

„Сити” започнаха много силно мача и в 14-тата минута Серхио Агуеро откри резултата. Това стана след корнер, центриране на първа греда, което беше отклонено към втора и там аржентиенцът от воле прониза Войчех Шчесни – 1:0.

Венгер очаква кошмарен жребий

Мениджърът на „Арсенал“, Арсен Венгер, изрази голямото си разочарование от снощната загуба с 2:0 от „Наполи“ и ...

След гола Алваро Негредо имаше отличен шанс да увеличи преднината на небесносините, но останал на стрелкова позиция отдясно стреля в аут.

В 31-вата минута „Арсенал” се върна в мача. Тогава Яя Туре сбърка в центъра на терена, последва бърза контраатака, завършила с пас отляво към дъгата на наказателното поле и там Уолкът с лек, но прецизен удар намери долния ляв ъгъл на Костел Пантилимо  – 1:1.

Веднага след като получиха гол, „Сити” се втурна пак в атака и само след минутка чудесен пас в кордитор на Давид Силва изведе Негредо сам срещу Шчесни, но фалцовият удар на испанеца мина покрай гредата. Няколко минутки по-късно обаче резултатът беше по-различен – пас на Яя Туре с външен фалц намери Пабло Сабалета отдясно в наказателното поле, той веднага пусна топката успоредно на вратата и там Негредо от два метра нямаше как да сбърка – 2:1.

Проблемите на „Арсенал” станаха още повече след като минута по-късно Лоран Кошчелни получи контузия в сблъсък с Негредо и напусна принудително.

Второто полувреме започна блестящо за „Сити” – само пет минути игра и те поведоха с 3:1. Голът вкара Фернандиньо с фалцов удар с десния крак, след като Бакари Саня сбърка при изнасянето на топката, а халфовете на гостите не успяха да покрият навреме бразилеца. Веднага след това Оливие Жиру изпусна да оползотвори добро центриране на далечната греда на Пантилимон. Жиру се „прояви” отново минута по-късно след чудесно центриране на Саня, когато от три метра не натисна добре топката с глава и тя отиде в аут.

Самозабравилият се Байерн си намери майстора, а в Атина се разигра абсолютна драма

През изминалата вечер се изиграха финалните срещи от груповата фаза на Шампионска лига в първите четири групи. Въпреки протоколния хара...

„Арсенал” обаче определено вече вземаше надмощие и в 63-тата минута се върна в мача. Тогава Уолкът беше изведен перфектно с копване от Джак Уилшър зад гърба на отбраната на домакините и английският национал наниза топката в горния ляв ъгъл – 3:2.

Голеадата не секваше – две минути по-късно Хесус Навас пусна остър пас от фланга по земята и Давид Силва се оказа най-хитър, подлагайки крак и пращайки топката право под гредата – 4:2.

След това попадение Джак Уилшър пак можеше да върне артилеристите в срещата, но Пантилимон изби с атрактивен плонж. И оттук нататък „Сити” установи контрол – Хесус Навас пропусна, след като излъга Шчесни, но твърде много си скъси ъгъла, удар на Насри беше блокиран в последния момент, а Шчесни спаси силен шут на Фернандиньо.

В 88-та минута „Сити” окончателно уби интригата, след като Фернандиньо наказа грешка на Уилшър в центъра, а бразилецът върза Пер Мертезакер и сам срещу Шчесни не сбърка – 5:2. В следващата атака Никлас Бендтнер вкара гол за „Арсенал” с мощен удар с глава, но правилно беше отсъдена засада.

Головете обаче не секваха - в 92-рата минута Мертезакер вкара трети гол за "Арсенал" след добро центриране и удар с глава след плонж, но в ответната атака Шчесни спъна Джеймс Милнър и логично последва дузпа. Тя беше вкарана от Яя Туре - 6:3.

Юнайтед си изпати лошо, а Челси имаше много късмет

След 21 години "Евъртън" отново взе своето на "Олд Трафърд". В първите двубои от 14-ти кръг във Висшата лига, "карамелите" поднесоха ма...

Така "Манчестър Сити" се изкачи на второ място с 32 точки, на три точки зад "Арсенал", който очаква мачовете на "Челси" и "Ливърпул". Ако те спечелят, то "Арсенал" ще води само с две точки на върха във Висшата лига.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com