Манчестър Юнайтед се посъбуди

14651
Манчестър Юнайтед се посъбуди
Снимка: Getty Images/Guliver

"Манчестър Юнайтед" прекъсна черната си серия от четири мача без победа във Висшата лига, след като разби "Астън Вила" с 3:0 като гост в среща от 16-ия кръг на шампионата в Англия, предаде БГНЕС.

Мениджърът на "червените дяволи" Дейвид Мойс имаше куп кадрови проблеми за този двубой, като по различни причини не можеше да разчита на Робин Ван Перси, Майкъл Карик, Нани, Хавиер Ернандес, Маруан Фелайни, Неманя Видич, Шинджи Кагава и Крис Смолинг. За бирмингамци българският национал Александър Тонев бе сред резервите и така и не се появи в игра.

Шампионите обаче се справиха отлично с трудната ситуация и още до 18-та минута поведоха с 2:0 след попадения на Дани Уелбек. Играчите на Юнайтед изглеждаха вдъхновени и създадоха куп положения пред вратата на Вила, но пропуски направиха Валенсия, Уелбек и Руни. След почивката домакините се опитаха да натиснат и да се върнат в мача, но бяха попарени в 52-та минута, когато Том Клевърли се възползва от добра асистенция на Руни и покачи 3:0. Най-добрата новина за "Юнайтед" дойде в 71-та минута, когато в игра се появи Дарън Флетчър, който за последно игра за тима на 26 декември миналата година, след което се подложи на операция.

С този успех "червените дяволи" се изкачиха до осмо място с 25 точки, но все още изостават сериозно от водещите отбори. "Астън Вила" е на 11-та позиция с 19 точки. В другия мач от следобеда "Норич" и "Суонзи" направиха равенство 1:1.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com