Масово меле, простреляни и хеликоптер с полицаи на терена в Бразилия

17968

Жесток бой си спретнаха вчера агитките на „Вашку да Гама“ и „Атлетико Паранаензе“ в прекъснат двубой от последния кръг на първенството в Бразилия. Двубоят бе решаващ, защото „Флуминензе“ и „Вашко да Гама“ отпадат от елитната дивизия.

Във въпросната среща имаше предварително напрежение, тъй като „Атлетико Паранаензе“ се бореше за място сред първите четири, която им дава право на участие в Копа либертадорес, а „Вашку да Гама“ се нуждаеше от победа, за да остане сред елита.

Шампионът Флуминензе в зоната на изпадащите кръг преди края на първенството

Бразилският шампион „Флуминензе“ е в зоната на изпадащите само кръг преди края на Campeonato. До тук се стигна след слабото...

Още в 5-ата минута падна гол за „Атлетико Паранаензе“, а в 17-ата мин. мелето между агитките вървеше с пълна сила . Голяма група от привържениците на домакините нахлу в сектора на гостите и се разиграха брутални сцени. Кадрите от камерите на бразилски телевизии и снимки в местните медии показаха страшни гледки като това как фенове ритат в главите паднали на земята хора, информира BTV.

Двубоят бе охраняван от частна фирма, която не можа да овладее ситуацията и се наложи на терена да кацне хеликоптер с полиция, която употреби огнестрелно оръжие, за да овладее тежките безредици. В крайна сметка имаше трима арестувани и няколко ранени без опасност за живота.

Изключително интересни са групите за Мондиал 2014

Ето как изглеждаха урните преди тегленото на жребия за групите на Мондиал 2014: Урна 1: Бразилия, Аржентина, Колумбия, Уругвай, Белгия...

След повече от час редът бе въдворен и срещата бе подновена. Тя завърши 5:1 за „Атлетико Паранаензе“ и така“ Вашку да Гама“ отпадна във втора дивизия.

В друг двубой „Флуминензе“ победи „Баия“ с 2:1, но в крайна сметка последва „Вашку да Гама“. „Флуминензе“ бе действащият шампион на „Бразилия“.

За сметка на „Флуминенз“  и “Вашку да Гама“ от втория ешелон в Серия А се завръща друг голям отбор в бразилския футбол „Палмейрас“. "Зелените" завършиха на първо място в Серия Б и влизат в елита заедно с „Шапекоензе“, „Спорт (Ресифе“  и „Фигейрензе“.

Бразилски главорези обещаха „Мондиал на терора“ през лятото

Футболните запалянковци бяха предупредени да очакват „Световна купа на терора“ в лицето на бразилските криминални структури...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com