Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

9353
Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате
Снимка: Actualno.com

Увлекателни истории, проницателни коментари, задълбочени анализи - това се задава на спортния хоризонт на Actualno.com. Спортните редактори на нашата медия дават началото на четири нови и уникални рубрики, които да предоставят на читателите добавена стойност към спортните новини. 

Необятният спортен свят все по-силно се нуждае от контекст на новините и тълкуване на събитията, от критично мислене и предоставяне на различни гледни точки. Спортно съдържание извън "жълтото" и отвъд клишетата - това очаква спортните фенове в новите рубрики на Actualno Sport.

Кои са спортните рубрики на Actualno.com

  • ВАР-ът на Actualno
  • Пас към миналото
  • Дните до Париж 2024
  • Дните до Евро 2024

Спортни рубрики Actualno.com

ВАР-ът на Actualno

"ВАР-ът на Actualno" е спортната рубрика, в която можете да очаквате коментари и анализи по актуални теми от българския и световен футбол. ВАР технологията дава възможност на съдиите за повторна проверка на ситуации с цел да се сведат до минимум човешките грешки, оказващи значително влияние върху резултатите от футболния двубой. На сходен принцип ще действа и "ВАР-ът на Actualno" - ще поставя на фокус важни теми от света на футбола, които се нуждаят от по-детайлен преглед.

Пас към миналото

"Пас към миналото" е рубриката, в която ще връщаме лентата назад, за да ви разказваме емблематични спортни истории. Някои от тях ще ви бъдат познати, но позабравени; други пък ще ви бъдат неизвестни, но несъмнено любопитни. Бъдете сигурни, че "пасовете" към тези истории от миналото ще бъдат разнообразни - къси, дълги, но целта винаги ще бъде само една: да ви асистираме за отбелязването на нови знания, мотивация и страст за спорта.

Дните до Париж 2024

"Дните до Париж 2024" е рубрика, която чрез интересни олимпийски истории ще отброява дните до най-голямото спортно състезание. Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година. Точно 365 дни преди началото на Игрите ще стартира и обратното броене на рубриката "Дните до Париж 2024". Всяка седмица в спортната секция на Actualno.com ще откриете уникални истории, свързани с най-значимото спортно събитие на планетата.

Дните до Евро 2024

"Дните до Евро 2024" е още една рубрика в режим "обратно броене". Освен олимпийски игри, 2024 година предлага още едно голямо спортно събитие - европейско първенство по футбол, което ще се проведе в Германия от 14 юни до 14 юли. Евро 2024 ни дава повод да ви разкажем някои от най-вълнуващите истории, свързани с европейските първенства по футбол. С над 65-годишната си история европейското по футбол разполага с достатъчно чар, за да омая футболните фенове.

Евро 2024

Кога и къде да намерим спортните рубрики на Actualno.com

Четирите спортни рубрики на Actualno.com - "ВАР-ът на Actualno", "Пас към миналото", "Дните до Париж 2024", "Дните до Евро 2024", ще бъдат стартирани поетапно, през няколко седмици. Първо ще бъде дадено началото на рубриката за Евро 2024, която ще стартира на 16 юни - година преди първенството. В началото на юли, със завръщането на българския футбол, ще стартира и "ВАР-ът на Actualno". Рубриката за Париж 2024 ще стартира на 28 юли (365 дни преди Игрите). "Пас към миналото" пък ще започне в началото на септември.

Всяка спортна рубрика е ежеседмична, като статиите в тях ще се публикуват всяка седмица в определен ден и час. Материалите към отделните рубрики най-бързо могат да бъдат открити през съответната ключова дума (таг), която отговаря на името на заглавието на всяка рубрика. Ето и програмата на спортните рубрики по начало, ден, час, както и хипервръзка към всяка рубрика:

Дните до Евро 2024: Начало - 16 юни | Ден - петък | Час - 19:00

ВАР-ът на Actualno: Начало - 4 юли | Ден - вторник | Час - 07:00

Дните до Париж 2024: Начало - 28 юли | Ден - петък | Час - 07:00

Пас към миналото: Начало - 4 септември | Ден - понеделник | Час - 07:00

Кои са авторите на спортните рубрики

От началото на 2023 година Actualno.com сформира малък, но сплотен спортен екип, който отговаря пряко за спортното съдържание в медията. Водени от разбирането, че качествената журналистика не може да бъде анонимна, заставаме с имената си зад всяка наша публикация. Така ще бъде и в нашите коментари и позиции, които не винаги ще съвпадат с мнението на нашата аудитория. Заставайки с имената си, само така можем да изградим достоверност, прозрачност и доверие спрямо вас, читателите.

Стефан Йорданов - отговорен редактор на секция "Спорт" в Actualno.com от началото на 2023 година. Преди това е зам.-главен редактор на Sportlive.bg, където работи в продължение на 4 години. Има опит и като редактор във в. "Банкеръ" с ресор "Спорт". Бил е коментатор на различни спортни състезания в България. Бакалавър по журналистика към СУ "Св. Климент Охридски", магистър по спортна педагогика към ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Има интереси в различни спортове, занимава се полупрофесионално с ориентиране, лека атлетика и планинско бягане.

Бойко Димитров - редактор в секция "Спорт" в Actualno.com от началото на 2023 година. Стартира кариерата си в спортната журналистика през 2008 г. във в. "7 дни спорт". Професионалният му път преминава през вестниците "Тема спорт", "Република", "Репортер" и "Телеграф", в телевизия "Bulgaria On Air", както и "Дарик радио", "Спортното шоу на Дарик" и Dsport. Има редица публикации и в други печатни медии като "Меридиан Мач". Бил е гост-коментатор на мачове от Бундеслигата по "Диема спорт". Основната му страст е българският футбол, но също така се интересува от световен футбол, тенис, баскетбол, както и американски спортове. 

Джем Юмеров - редактор в секция "Спорт" в Actualno.com от началото на 2023 година. Първите си стъпки в спортната журналистика прави във VoiceinSport. Има публикации и в други печатни медии като "24 часа". Студент е по журналистика към СУ "Св. Климент Охридски". На 7-годишна възраст се запознава с най-голямата си любов - футбола. Прекратява кариерата си със завършването на средното си образование. Интересува се предимно от български и световен футбол, но отдава голямо значение на постиженията на родните състезатели във всеки един спорт.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

78 дни до Париж 2024: Спаси хиляди на Игрите в Атланта, но бе обвинен в ужасно престъпление

Пред погледа на Ганчев: Българските борци грабнаха трета олимпийска квота (ВИДЕО)

Мартин Проданов на старт с още четирима атлети с под 3:40 на 1500 метра

Почина голяма легенда на българската художествена гимнастика

Паскал Дойчев: Да спортувате с детето си - мисия възможна

Ще използват изкуствен интелект на Олимпийските игри в Париж 2024

Обиди и бой с мокра кърпа: Норвежкият метод на бащата на Ингебригтсен

Жалко: Едмонд Назарян няма да представя България на Игрите в Париж

Шампионки: Българските грации завоюваха 11 медала от Европейската купа (СНИМКИ)

Нокаут за 8 секунди: 15-годишният Майк Тайсън с демонстрация (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт