Платини се отказа от намерението си да оглави ФИФА

4955
Платини се отказа от намерението си да оглави ФИФА
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на УЕФА Мишел Платини оттегли кандидатурата си за президент на ФИФА, предаде БГНЕС.

В края на декември 2015 г. с решение на комитета по етика на ФИФА Платини и Йозеф Блатер бяха отстранени от футбола за 8 години. Французинът смята да обжалва това решение.

Допълнително наказание грози Мишел Платини

Oтстраненият за осем години от футбола президент на УЕФА Мишел Платини може да получи допълнително наказание, съобщи френското изда...

„Оттеглям кандидатурата си. Нямам време и пари, за да се срещам с избиратели, да се боря наравно с останалите кандидати. Оттеглям кандидатурата си, ще се концентрирам върху борбата с обвиненията в корупция“, каза Платини.

В края на септември швейцарската прокуратура започна дело срещу Блатер във връзка с незаконен превод от 2 милиона франка по сметка на Платини. Преводът е бил извършен през 2011 г. за услуги, оказани в периода от 1999 до 2002 г. След прокуратурата комитетът на ФИФА по етика започна разследване на това дело, във връзка с което в началото на октомври отстрани двамата от футболна дейност за 90 дни. Според Блатер и Платини плащането е извършено по договор в съответствие със закона, а споразумението между тях е сключено устно.

По-рано Платини подаде молба за участие в изборите за президент на ФИФА, които се планирани за 26 февруари 2016 г., но избирателната комисия обясни, че няма да разглежда неговата кандидатура до свалянето на всички санкции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят