Платини се вижда като жертва

6880
Платини се вижда като жертва
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на УЕФА Мишел Платини смята, че е станал жертва на пъклен заговор от страна на Етичната комисия на Международната федерация (ФИФА), предаде БГНЕС.

На 21 декември комисията по етика отстрани Платини и ръководителя на ФИФА Сеп Блатер от всякаква футболна дейност за осем години. Повод за решението стана съмнителен превод на 2 млн. франка от страна на Блатер към Платини през 2011 г.

Блатер твърди, че е свършил с футбола, разказва скандални неща за Платини

Президентът на ФИФА Сеп Блатер, който в началото на седмицата бе отстранен от организацията от футболна дейност за осем години, обяви, ...

Французинът за пореден път обяви, че ще обжалва пред всички възможни инстанции и ще иска обезщетение за нанесените му морални вреди. "Ще поема отговорност, ако бъда признат за виновен, но работата е в това, че се касае за заговор срещу мен. Очевидно е, че аз не съм единствената цел. Истината е, че Цюрих ненавижда УЕФА заради силата ни като конфедерация, свободна от скандали", заяви Платини, цитиран от "Gazetta dello Sport".

Той каза още, че за последно се е видял с Блатер преди два месеца, когато Етичната комисия отстрани и двамата функционери от футбола за 90 дни. "Не изключвам вероятността да се видим отново в бъдеще", допълни Платини. Той вече бе уведомен от ФИФА, че не може да обжалва в Спортния арбитражен съд в Лозана, преди да дочака решението на апелативната комисия на международната федерация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com