Реал пак се издъни, Барселона с уникален шанс за титлата

9591
Реал пак се издъни, Барселона с уникален шанс за титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

Реал (Мадрид) направи възможно най-добрата услуга на най-големия си противник Барселона. "Белия балет" завърши 1:1 като гост на Валядолид в отложен мач от Примера дивисион и по този начин до голяма степен се сбогува с шансовете си за титла. Реал е трети с 84 точки, втори остава Барселона с 85, а лидер е Атлетико с 88. Ако първите два тима в класирането спечелят мачовете си от неделния предпоследен кръг, то решителен ще се окаже директният сблъсък на "Камп Ноу" в последния. При победа на Барселона тогава, "блаугранас" ще триумфира с титлата.

Мачът на "Хосе Сорийя" бе неприятен за Реал от самото начало. В 7-ата минута звездата Кристиано Роналдо напусна принудително терена заради проблеми с бедрения мускул. Въпреки това в 35-ата минута Серхио Рамос откри резултата. Защитникът отбеляза петия си гол в последните четири мача с прекрасен изстрел от пряк-свободен удар.

През второто полувреме Реал подцени ситуацията на терена и сякаш забрави, че Валядолид също има стимул и се бори за своето оцеляване. Анчелоти пусна в игра посредствения Ияраменди, а в игра бяха още традиционни резерви като Касияс, Начо, Мората и Иско.

В 85-ата минута домакините се възползваха и Умберто Осорио вкара с глава след корнер. До края Валядолид пропусна още една добра възможност. Със спечелената точка "виолетовите" се измъкнаха от зоната на изпадащите, където вече е Хетафе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com