Рейна: Искаме трите точки довечера

12252
Рейна: Искаме трите точки довечера
Снимка: Getty Images/Guliver

Стражът на "Наполи", Пепе Рейна, заяви, че отборът му няма да търси равенство срещу "Борусия Дортмунд" тази вечер. При равен резултат довечера, италианците няма да са си осигурили напълно продължаване в следващата фаза на елиминациите, в Шампионска лига.

Ситуацията в група F е доста интересна предвид факта, че "Наполи" и "Арсенал" са съответно на 2-ра и 1-ва позиция с 9т. актив, а зад тях е финалиста от предходното издание на Шампионска лига - "Борусия Дортмунд" с актив от 6т. Победи за англичаните и италианците ще ги класират със сигурност напред, а "Дортмунд" ще довършат европейското си участие тази година в Лига Европа. Ако обаче "Наполи" направи равен с "Борусия" то все още италианците няма да са сигурни участници в следващата фаза, защото в последния си двубой ще играят с "Арсенал", а германците ще приемат тоталния аутсайдер "Марсилия".

Сблъсъкът с Наполи ще е като финал за Ювентус

В неделния ден "Ювентус" и "Наполи" се изправят в Серия А, в директен сблъсък за първата позиция. В момента и двата тима са с по 28т., ...

Ето защо победата за италианците довечера е задължителна, но със сигурност ще им е много трудно, а при победа на "Борусия", драмата в тази група ще е пълна до последните двубои от настоящата фаза на 11-ти декември.

"Знаем, че равенството евентуално ще ни осигури продължаване напред, но трябва да играем за победа. Трябва да си играем нашата игра без много да му мислим, че "Дортмунд" също ще хвърлят всичко в този двубой. Довечера излизаме пределно концентрирани за победа, особено предвид факта, че последните два двубоя инкасирахме загуби в Серия А. Ако тази от "Ювентус" донякъде може да се преглътне, то загубата у дома от "Парма" си беше шок за всички", завърши Рейна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com