Симеоне: Знаехме, че можем, Арагонес бе с нас

6860
Симеоне: Знаехме, че можем, Арагонес бе с нас
Снимка: Getty Images/Guliver

Диего Симеоне постигна невероятен успех през този сезон. Аржентинецът се нареди сред най-талантливите млади треньори в европейския футбол след като сглоби страхотен тим на Атлетико, който спечели титлата в Испания. Без да разчита на солиден бюджет, Симеоне заложи на футболисти, доскоро средна класа, които играят като юмрук. Ето какви бяха първите думи на Симеоне след хикса (1:1) на "Ноу Камп" срещу Барселона, който му спечели титлата:

"Моите момчета работят много. Колко добре се справиха! Това е радост, която не може да се опише. Трябва да поздравим играчите и хората, които вярват в нас като Мигел Анхел, Енрике Сересо… и Луис Арагонес, който със сигурност ни подейства на почивката"

"Знаехме, че можем. Бяхме спокойни на почивката, защото знаехме, че можем да вкараме. Казах им, че сме започнали добре и че контузиите са част от футбола. Физически се справихме много добре. Играчите се справиха изключително. Усещането е много странно. Много съм развълнуван. Луис Арагонес се защитаваше с нас. Спокойствието е най-важно, когато вършиш нещата по правилния начин", каза щастливият шампион.

Легендарният бивш футболист и треньор на Атлетико Луис Арагонес почина по-рано тази година.

Симеоне надъха Атлетико с думи на Васил Левски

"Дела трябват, а не думи", така Диего Симеоне надъха играчите на Атлетико преди решителните мачове на тима. Наставникът на "дюшекчиите"...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com