Турция иска домакинството на Евро 2024

937
Турция иска домакинството на Евро 2024

Турция обяви официално кандидатурата си за домакинство на Европейското първенство през 2024 година. Кандидатурата е подкрепена от президента на страната Реджеп Ердоган.

Това ще бъде втори опит за южната ни съседка да приеме надпреварата на Стария континент, като страната загуби финалното гласуване за Евро 2016 от Франция с един глас. Турция искаше да насочи усилията си към Евро 2020, но УЕФА реши този шампионат да се проведе в различни страни в целия континент, а Турската футболна федерация не пожела да участва. "Този път право на домакинство се пада на нас", обяви президентът на федерацията Йълдъръм Демирорен. Той благодари на Ердоган за оказаната подкрепа: "Вярвам, че сме поели заедно по този път".

ПСЖ постави Барселона на колене в Париж

ПСЖ разгроми Барселона в първия 1/8-финален сблъсък в Шампионска лига с 4:0 на "Парк де Пренс". Парижани контролираха изцяло играта и ...

"През последните години Турция направи големи крачки напред по отношение на стадионите. Ние имам способността да организираме каквото и да е събитие на световно ниво", коментира спортният министър на страната Акиф Килич. Основен конкурент на Турция за домакинството на Евро 2024 ще бъде Германия, а се очаква да има и обща кандидатура на Скандинавските страни. Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване е 3 март.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят