УЕФА започва дисциплинарно дело срещу Русия

2469
УЕФА започва дисциплинарно дело срещу Русия
Снимка: Getty Images

Тежка санкция дебне Русия и може да се стовари върху националния отбор всеки момент. И за това ще са виновни хулиганите, които се пишат фенове на "сборная", съобщава Sky Sports.

Те нахлуха в сектора с привърженици на Англия по време на двубоя на двата тима от Европейското първенство в събота вечер. Стигна се и до грозни сцени с побоища.

Платини подаде оставка като президент на УЕФА

Президентът на УЕФА Мишел Платини подаде оставка. Решението му идва, след като Спортният арбитражен съд в Лозана намали, но не отмени...

Затова УЕФА отвори дисциплинарна процедура срещу руснаците. Това се е случило днес на обяд и скоро се очаква решение. А то може да сложи точка на надеждите на "сборная" да продължи напред в турнира.

Руският спортен министър Витали Мутко подкрепи евентуални санкции от УЕФА. "Ако бъдем наказани, това ще е правилното нещо, правилната постъпка от УЕФА към нас. Няма какво да кажа, всичко се видя. Имаше факли, имаше ракети, имаше сблъсъци, боеве. Всякакви такива неща трябва да се изкоренят", заяви той.

Европейската футболна централа може да отнеме 6 точки от актива на Русия, защото тимът е с условно наказание още от квалификациите. Сега повдигнатите обвинения са за "размирици по трибуните" и "расистки прояви"

 

Турция се радва, че падна само с гол от Хърватия на Евро 2016

Хърватия започна с победа кампанията си на Евро 2016, след като възпитаниците на Анте Чачич стигнаха до 1:0 над Турция в балканското де...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com