Южна Африка иска домакинството за Световното клубно първенство

14483
Южна Африка иска домакинството за Световното клубно първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

Южна Африка иска отново да кандидатства за домакинство на изданията на Световното клубно първенство през 2015/16г. Африканската държава издигна кандидатура за отминалото тазгодишно издание и за това за 2014г. Освен Южна Африка кандидати за тези домакинства бяха още ОАЕ, Иран и Мароко.

През октомври 2011г. ФИФА обяви, че всички кандидати освен Мароко са оттеглили кандидатурите си. Така Мароко ще приеме и изданието на турнира през следващата година.

Съдийските спрейове скоро ще се използват навсякъде

Лоши новини за хитруващите защитници след решението на ФИФА за спрейовете, с които съдиите ще маркират разстоянието между стената и точ...

Началото на този турнир датира от 2000г., когато името му бе Клубно световно първенство на ФИФА. В периода 2001/04г. то не се състоя, но от 2005г. се провежда ежегодно, като до момента домакини са били Бразилия, Япония, ОАЕ и Мароко.

На своята домакинска сметка Южна Африка има Мондиал 2010, изданията на Африканската купа на нациите през 1996г. и 2013г., Купата на конфедерациите през 2009г., както и множество приятелски двубои срещу тимове като Испания. Сега Футболната асоциация на Южна Африка е амбицирана да приеме и Световното клубно първенство.

Най-успешните отбори в този турнир до момента са "Коринтианс" и "Барселона". Те са спечелили по две отличия, като бразилският тим взема и първото издание през 2000г. Сред другите шампиони са бразилските "Сао Пауло" и "Интернасионал", както и "Милан", "Манчестър Юнайтед", "Интер" и "Байерн Мюнхен".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят