Валери се обиди, щял да се доказва само пред Бог и децата си

15518
Валери се обиди, щял да се доказва само пред Бог и децата си
Нападателят се обяснява в официално писмо

Българският нападател на Спортинг Лисабон Валери Божинов се обиди на медиите в опит да намери оправдание за последните събития около него. Припомняме, че Божинов бе натирен от ръководството на тима заради изцепка по време на мач.

Португалците не изтърпяха държанието на българина по време на мача за купата на Лигата срещу Морейрензе.

Срещата завърши 1:1, а Божинов изпусна дузпа в самия край на мача. Той се появи на терена на почивката на мястото на уругваеца Себастиан Рибас. В добавеното време домакините от Спортинг получиха право да изпълнят наказателен удар и Валери се нае със задачата да я изпълни.

Вратарят на гостите Рикардо Рибейро обаче спаси и запази равенството в 92-ата минута. Гневът на ръководството и феновете на Спортинг не бе заради пропускът, а поради факта, че дузпата е трябвало да бъде поверена на Матиаш Фернандеш, но Божинов проявил самоинициатива и поел отговорността да изпълни наказателния удар.

Отстраниха Божинов от Спортинг

Ръководството на Спортинг (Лисабон) взе решение да отстрани нападателя Валери Божинов от отбора, съобщи официалният сайт на португалски...

След мача се появиха опасения за участие на нашенеца в черно тото. Така Божинов бе отстранен от тренировъчния процес на отбора и няма право да посещава клубния стадион Жозе Алваладе и тренировъчната база.

Обяснението на Божинов в официално писмо към медиите: 

"Времето на Валери Божинов в Спортинг (Лисабон) изтича", това гласят заглавията на родните таблоиди. Тази информация обаче съвсем не отговаря на действителността, тъй като напук на спекулациите, че съм изхвърлен от отбора, макар създалата се ситуация, аз оставам играч на Спортинг и това ще продължава да бъде така още 4 години и половина. Съвсем не са верни и слуховете, че от спортното ръководство на клуба целят с преотстъпването ми да спестят определена сума пари, тъй като аз имам договор със Спортинг и те абсолютно правно ще ми изплащат заплатата, на която съм нает. Дори временно да не ги представлявам, аз съм част от тях. В момента съм в такъв етап, че лично трябва да избера в кой отбор да играя през идните пет месеца и благодаря на Спортинг за спортсменското отношение и дадения ми шанс да натрупам още повече спортен опит. Съвсем не се чувствам ничия жертва, както също се изписа, а напротив - стечението на обстоятелствата е абсолютно в моя полза, тъй като важното за мен е да играя, да се раздавам максимално и да покажа целия си потенциал на футболист, където и да съм, било то в Италия, Португалия или България.

Благодаря на хората, които вярват в мен, имам какво още да дам от себе си и да покажа като футболист, но ще се доказвам само и единствено пред Бог и пред децата ми."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят