Всяко родено вчера бразилско бебе получава по една Бразука

22064

Вчера в Бразилия, с пищно парти, бе представена новата топка на „Адидас“  за Мондиал 2014. Тържествената церемония се проведе в Ботаническата градина в Рио де Жанейро. 

Освен колоритното парти, от „Адидас“ са решили всяко едно бразилско бебе, което се е родило вчера, да получи по една реплика на топката. Промоционалната кампания се провежда с концепцията, че всеки бразилец се ражда с топка в краката.

Сколари: Липсва ни само шестата звезда

Треньорът на Бразилския национален отбор по футбол, Луиш Фелипе Сколари, мисли, че разполага с целия необходим ресурс, за да представи ...

Названието „бразука“ се използва от бразилците като неофициална трактовка на тяхната гордост, че са жители на тази страна и е своеобразен символ на техния патриотизъм и добронамереност. От „Адидас“ се надяват, че „Бразука“ ще стане част от живота на родените вчера бразилски бебета още от първият им миг на бял свят, чрез подетата кампания.

Родителите на щастливите футболни бебета ще могат да вземат своите „Бразука“ топки чрез представяне на свидетелства за раждане.

Иначе гласуването за името на новата топка бе проведено в периода август - септември 2012 г. и в него взеха участие повече от 1 млн. души. За наименованието "Бразука" гласуваха 78%, а  другите варианти бяха „Боса Нова“ или „Карнавалеска“.

 

Франция адмирира шансовете за прескачане в друга урна

Президентът на Френската федерация по футбол, Ноел Льо Гре, е много щастлив от решението на ФИФА, според което някой от европейските ст...

Препоръчваме видеото от страхотното парти и снимките, които може да се видят съответно във видеосекцията ни и галерията на Actualno.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят