Втори провал за Португалия на Евро 2016, Кристиано изпусна дузпа

2544
Втори провал за Португалия на Евро 2016, Кристиано изпусна дузпа
Снимка: Getty Images/Guliver

С глава, с крак, от пряк свободен удар, даже и от дузпа - голямата звезда на Португалия Кристиано Роналдо отново не успя да се разпише на Евро 2016, а неговият отбор регистрира второ равенство на шампионата в два мача. Този път иберийците завършиха 0:0 с Австрия, като изпуснаха една камара положения и абсурдно не взеха своето.

Мачът премина изцяло под диктовката на Роналдо и компания, като само Кристиано стреля поне 5-6 пъти, но Алмер се оказа непреодолима преграда на вратата. Първият голям пропуск в мача беше на Нани, който не можа да преодолее австрийския вратар един на един, а малко преди почивката Нани нацели и дясната греда.

Белгия най-после показа какво може на Евро 2016

Белгийският национален отбор се развихри най-накрая на Европейското първенство по футбол и изля цялата си мощ през второто полувреме на...

След тези ситуации дойде ред и на Роналдо, който първо изпусна при отлично подаване по земя отляво на Рафа Герейро след скоростна атака. Роналдо беше спрян и след слабичък удар с десния крак, след като беше изведен с глава в наказателното поле. През второто полувреме мощен негов удар с левия крак беше изваден с красив плонж от Алмер, а австрийският вратар спаси и два удара с глава на звездата на Реал Мадрид, макар че при първия неправилно му беше свирена засада.

Десетина минути преди края на мача дойде големият пропуск - Роналдо си изработи дузпа, която сам се нае да изпълни. Ударът на прортугалеца обаче срещна дясната греда на иначе излъгания за посоката Алмер. Роналдо все пак вкара гол пет минути преди края на мача, но беше в засада и правилно попадението не беше зачетено. Подробна картина на пропуските на Роналдо и компания вижте в Sportlive.bg.

По-рано днес, в другия мач в групата Исландия и Унгария завършиха 1:1. Така водач в група F е Унгария с 4 точки, на второ място е Исландия с 2 точки и 2:2 голова разлика, а Португалия е трета също с 2 пунка, но 1:1 голова разлика. Австрия остава последна, с 1 точка. В последния кръг Португалия излиза срещу Унгария, а Австрия играе с Исландия и със сигурност и двата мача ще са на литър кръв и метър кожа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят