Заслужен мадридски финал в Шампионската лига - Атлетико разби Челси

15782
Заслужен мадридски финал в Шампионската лига - Атлетико разби Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид ще спорят за трофея в най-комерсиалния европейски клубен турнир - Шампионската лига! Това стана факт, след като Атлетико отстрани на полуфиналите Челси. На реванша в Лондон момчетата на Диего Симеоне изиграха фантастичен двубой и победиха Челси с 3:1, което им осигури билет за последния двубой в турнира, който ще бъде в Лисабон. Първата среща бе завършила без попадения - 0:0.

Преди началото на срещата двата отбора и феновете на стадиона запазиха минута мълчание в памет на на Тито Виланова и Вуядин Бошков.

Първата възможност в мача се откри пред Атлетико още в 4-та минута. Коке изпълни корнер, след което топката отново отиде при него, той отправи нещо средно между удар и центриране и уцели напречната греда над Шварцер.

В 22-рата минута и Челси получи своя шанс. Давид Луис пробва да отбележи след красива задна ножица от десетина метра, но топката мина на половин метър от страничния стълб. Три минути по-късно Джон Тери претендираше, че е бил задържан в наказателното поле, но Никола Рицоли нямаше как да уважи исканията му, въпреки че на повторенията се оказа, че съприкосновение има. Това бе момент на кратко надмощие за Челси, но не продължи дълго.

През първата 1/3-та от двубоя и двата отбора показваха изключителна тактическа дисциплина и бяха концентрирани в действията си във всеки елемент от играта. Без излишни нарушения, и с отлично придвижване по терена, Челси и Атлетико се надлъгваха здраво, като имаха по едно голово положение.

На момента, в който Атлетико се престраши да изнесе малко играта в предни позиции, Челси направи перфектна атака в 36-та минута. Вилиан се измъкна отдясно и мина като по чудо между двама защитници, не успя да продължи, но Аспирикуета овладя и със страхотно ниско центриране постави топката на крака на Фернандо Торес. За испанският нападател, юноша на Атлетико не бе проблем да открие резултата.

Торес не отпразнува бурно радостта си, от уважение към бившия си тим, но останалата част от "синия" лагер бе на върха на щастието.

Джон Тери: В Челси съм от 14-годишен и няма да играя за друг клуб

Капитанът на Челси Джон Тери е сигурен, че иска да приключи кариерата си на „Стамфорд Бридж". Договорът на защитника изтича през ...

Само осем минути бяха нужни на Атлетико, за да изравни, и след грешка в отбраната на Челси, "дюшекчиите" се доближиха на една стъпка по-близо до финала.

Тиаго намери оставен абсолютно сам в пеналта, до аут линията, Хуанфран, и той с доза късмет промуши топката между защитата на Челси, за да стигне топката до Адриан Лопес, и той да се разпише за 1:1.

Невероятна грешка на отбраната в синьо бе на път да коства много на Челси още в 47-та минута, когато Арда Туран бе оставен да получи в единия ъгъл на вратарското поле, и само отличната намеса на Марк Шварцер спаси домакините.

Челси отговори със страхотен удар с глава на Джон Тери, но Тибо Куртоа спаси фантастично, за да запази равенството. Жозе Моуриньо също реагира смело, и извади защитника Ашли Коул, за да пусне в игра нападателя Самуел Ето`о.

Moуриньо затвори устите на "философите" във футбола

"В този момент футболът е пълен с философи. Пълно е с хора, които разбират повече от мен", заяви, с типичното си чувство за хумор, мени...

Решаващ миг в мача бе 59-та минута. Тогава Самуел Ето`о извърши безумно нарушение в наказателното поле, срещу Диего Коща и Рицоли нямаше вече избор, да посочи бялата точка.

Въпреки изключително изнервената ситуация, Коща застана зад топката, и с безмилостно изпълнение на практика почти класира Атлетико на финала! Мадридчани поведоха с 2:1, на чужд терен, което означаваше, че Челси има нужда от цели два гола, за да отстрани гостите.

За втори път в мача гредата бе пръв помощник на Тибо Куртоа в 64-та минута, когато удар на Давид Луис с глава се отби в страничния стълб, а след това стражът някакси успя да избие.

В 72-та минута, всичко почти приключи в битката за финала. Поредната безобразна изява на защитата на Челси позволи на Арда Туран да отбележи абсолютно необезпокояван. Шварцер изби първия удар на Туран, но нямаше негов съотборник да го подкрепи, и топката пак се спря в Туран, който съвсем сам, в центъра на наказателното поле, без да мисли, направи 3:1.

Очаквано попадението тотално сломи домакините, които до края на срещата не успяха да стигнат до нищо запомнящо се.

Бекенбауер: Челси е фаворит в Шампионската лига

Франц Бекенбауер смята, че Челси са претенденти за титлата в Шампионската лига. Ако Байерн преодолеят Реал Мадрид тази вечер, те могат...

СТАТИСТИКА

Мач-реванш от Шампионската лига 1/2 финал

ЧЕЛСИ - АТЛЕТИКО (Мадрид)

1:0 Торес (36)

1:1 Адриан (44)

Коке: Торес винаги е бил моето вдъхновение

Изгряващата звезда на Атлетико (Мадрид) Коке не скри възхищението си към бившия нападател на тима Фернандо Торес. Има голяма вероятност...

1:2 Диего Коща (60)

1:3 Туран (72)

Челси: Марк Шварцер, Бранислав Иванович, Ашли Коул, Джон Тери, Давид Луис, Гари Кейхил, Сесар Аспиликуета, Рамиреш, Вилиан (Шурле 77'), Еден Азар, Фернандо Торес

Резерви: Иларио, Калас, Оскар, Ван Гинкел, Шюрле, Ба, Ето'о.

Треньор: Жозе Моуриньо

Атлетико Мадрид: Тибо Куртоа, Хуанфран, Жоао Миранда, Диего Годин, Филипе Луиш, Тиаго Мендеш, Марио Суарес, Коке, Арда Туран (Кристиян Родригес 83'), Адриан Лопес, Диего Коща (Хосе Соса 76').

Коке: Торес винаги е бил моето вдъхновение

Изгряващата звезда на Атлетико (Мадрид) Коке не скри възхищението си към бившия нападател на тима Фернандо Торес. Има голяма вероятност...

Резерви: Арансубиа, Алдервейрелд, Раул Гарсия, Кристиан Родригес, Соса, Диего, Вийя.

Треньор: Диего Симеоне

Жълти картони: Кейхил (Челси); Лопез, Диего Коща (Атлетико)

Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Стадион: "Стамфорд Бридж"

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com